Министри из СДС-а освјетлали образ

Делегат Дома народа Парламента БиХ Младен Босић (СДС) казао је у емисији телевизије Н1 да не види да позитиван ефекат извјештаја који је данас представила Европска комиисја чим нема кандидатског статуса.  Босић је похвалио министре из СДС Мирка Шаровића и Драгана Мектића који су постигли одређене успјехе у раду Савјета министара БиХ.

Босна и Херцеговина 29.05.2019 | 19:43
Министри из СДС-а освјетлали образ
"Брисел је свјестан какво је стање у БиХ",казао је Босић, додајући да би настали додатни проблеми ако би се прекинула европска перспектива.

Он је казао да није тајна да је БиХ посљедња од земаља у региону за пријем у ЕУ.

Сматра да није добро што СНСД, СДА и ХДЗ нису успјели да формирају власт у БиХ.

"Неформирање власти на нивоу БиХ није добра ствар, али то се могло и очекивати јер све три странке функционишу на полиитчкој кризи", казао је Босић, наглашавајући да БиХ не може функционисати уколико нема компромиса.

Упитан да ли постоји могућност да у БиХ неко други нааправи власт, укључујући и СДС и ПДП, Босић је рекао да је то могуће, али остаје проблем у Дому народа гдје контролу имају СНСД и ХДЗ.

"У Парламенту је направљена коалиција СНСД, СДА и ХДЗ, изабрано је скупштинско руководство и ту се стало", казао је Босић, додајући да је након тога услиједила блокада рада ПС БиХ.

"Не видим како ће то да ријеше, јер су све три стране поставиле неприхватљиве услове за оне друге", казао је Босић.

Што се тиче Нато савеза, Босић је поновио став СДС да нема уласка у НАТО док је Србија изван тог савеза.

"Ми нисмо о томе одлучивали нити смо доносили било какве одлуке у вези НАТО савеза", казао је Босић и додао да је Милорад Додик раније прихватао да БиХ уђе у НАТО, за што постоји и одлука Небојше Радмановића...

"Зашто је Додик раније обећао а сада одустао то је ствар његова", рекао је Босић.

Коментаришући данашње протесте испред ВСТС и појављивање министра безбједности Драгана Мектића, Босић је рекао да не види ништа лоше у томе.

"Ја не видим шта је он лоше урадио. Он је покушао да на некин начин скрене пажњу на ту катастрофалну ситуацију, на ту очигледну корупцију пред којом сви затварамо очи, на једно стање гдје је правосуђе у канџама неколицине политичара", казао је Босић.

Када су у питању избори у СДС за предсједника странке Босић је одбио да каже ко му је фаворит, наводећи да очекује да ће се потенцијални кандидати успјети договорити да на скупштини странке буде само један кандидат.

Он је изразио очекивање да ће странка након унутарстраначких избора вратити  на прави пут и да ће бити поражене снаге које су ту странку гурале СНСД-у.

БН ТВ

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Нормално

29.05.2019 18:10

Најурити Цицка Бјелицу из странке па нек гостује и даље на атв.Мици трецини онемогуцити такодје да висе буде кандидат за градонацелника Бијељине.Прица је одавно процитана једне изборе у Бијељини добије СДС а једне СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

29.05.2019 18:11

Босиц је искусан дипломата и политицар. Стета сто се није кандидовао за предсједника Српске демократске странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мј.

29.05.2019 18:47

Ови из СНСД би једва и доцекали.

Name

Забрањено пушење

29.05.2019 22:29

Био је па видо да се са будалама не мозе радити.Човјек причао о економији,а ови српству и човијек два пута изгубио изборе.

Name

Ант

30.05.2019 04:36

Не може Босић рећи да је Додикова ствар то што је прихватио НАТО, а сада га одбацује. Није РС Додикова лична држава, па да може с њом радити шта хоће.

Name

Милица

29.05.2019 18:14

Слажемо се Босићу иако Додик покушава константно да наше СДС-це окриви за нешто и представи јавности у негативном свјетлу. Паметни људи то прокуже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

29.05.2019 19:04

ово је господин човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брчко

29.05.2019 19:06

Веома поштован и цијењен човјек. Све што каже паметно је. Да је више оваквих било би другачије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

29.05.2019 19:33

Босићу, подржите Вукоту и не дајте овим сто хоће са Додиком. Сада се види ко га је издао на изборима. Само Вукота Говедарица за предсјендика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

29.05.2019 21:34

Све је добро казано. Замјерају Мектицу а не смета што Радојичић шурује са градоначелником Сарајева Бихаца јајца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зна се

30.05.2019 04:58

И Миличевић се састајао са Додиком прије избора 2018. године. Покушао је то сакрити као змија ноге, али заклела се земља рају да се тајне све сазнају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босицу

30.05.2019 05:01

100 година се води иста политика русија или запад а нас газе и једни и други. Када схватимо да немоземо бити неутрални бице нам боље, нама су потребне базе америке или русије потпуно је небитно само да имамо мир и да се умјесто политике окренемо економији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

30.05.2019 06:02

Бурле, ко је убио Давид-а?

ОДГОВОРИТЕ