Ministri iz SDS-a osvjetlali obraz

Delegat Doma naroda Parlamenta BiH Mladen Bosić (SDS) kazao je u emisiji televizije N1 da ne vidi da pozitivan efekat izvještaja koji je danas predstavila Evropska komiisja čim nema kandidatskog statusa.  Bosić je pohvalio ministre iz SDS Mirka Šarovića i Dragana Mektića koji su postigli određene uspjehe u radu Savjeta ministara BiH.

Bosna i Hercegovina 29.05.2019 | 19:43
Ministri iz SDS-a osvjetlali obraz
"Brisel je svjestan kakvo je stanje u BiH",kazao je Bosić, dodajući da bi nastali dodatni problemi ako bi se prekinula evropska perspektiva.

On je kazao da nije tajna da je BiH posljednja od zemalja u regionu za prijem u EU.

Smatra da nije dobro što SNSD, SDA i HDZ nisu uspjeli da formiraju vlast u BiH.

"Neformiranje vlasti na nivou BiH nije dobra stvar, ali to se moglo i očekivati jer sve tri stranke funkcionišu na poliitčkoj krizi", kazao je Bosić, naglašavajući da BiH ne može funkcionisati ukoliko nema kompromisa.

Upitan da li postoji mogućnost da u BiH neko drugi naapravi vlast, uključujući i SDS i PDP, Bosić je rekao da je to moguće, ali ostaje problem u Domu naroda gdje kontrolu imaju SNSD i HDZ.

"U Parlamentu je napravljena koalicija SNSD, SDA i HDZ, izabrano je skupštinsko rukovodstvo i tu se stalo", kazao je Bosić, dodajući da je nakon toga uslijedila blokada rada PS BiH.

"Ne vidim kako će to da riješe, jer su sve tri strane postavile neprihvatljive uslove za one druge", kazao je Bosić.

Što se tiče Nato saveza, Bosić je ponovio stav SDS da nema ulaska u NATO dok je Srbija izvan tog saveza.

"Mi nismo o tome odlučivali niti smo donosili bilo kakve odluke u vezi NATO saveza", kazao je Bosić i dodao da je Milorad Dodik ranije prihvatao da BiH uđe u NATO, za što postoji i odluka Nebojše Radmanovića...

"Zašto je Dodik ranije obećao a sada odustao to je stvar njegova", rekao je Bosić.

Komentarišući današnje proteste ispred VSTS i pojavljivanje ministra bezbjednosti Dragana Mektića, Bosić je rekao da ne vidi ništa loše u tome.

"Ja ne vidim šta je on loše uradio. On je pokušao da na nekin način skrene pažnju na tu katastrofalnu situaciju, na tu očiglednu korupciju pred kojom svi zatvaramo oči, na jedno stanje gdje je pravosuđe u kandžama nekolicine političara", kazao je Bosić.

Kada su u pitanju izbori u SDS za predsjednika stranke Bosić je odbio da kaže ko mu je favorit, navodeći da očekuje da će se potencijalni kandidati uspjeti dogovoriti da na skupštini stranke bude samo jedan kandidat.

On je izrazio očekivanje da će stranka nakon unutarstranačkih izbora vratiti  na pravi put i da će biti poražene snage koje su tu stranku gurale SNSD-u.

BN TV

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Normalno

29.05.2019 18:10

Najuriti Cicka Bjelicu iz stranke pa nek gostuje i dalje na atv.Mici trecini onemoguciti takodje da vise bude kandidat za gradonacelnika Bijeljine.Prica je odavno procitana jedne izbore u Bijeljini dobije SDS a jedne SNSD

ODGOVORITE
Name

Milan

29.05.2019 18:11

Bosic je iskusan diplomata i politicar. Steta sto se nije kandidovao za predsjednika Srpske demokratske stranke.

ODGOVORITE
Name

Mj.

29.05.2019 18:47

Ovi iz SNSD bi jedva i docekali.

Name

Zabranjeno pušenje

29.05.2019 22:29

Bio je pa vido da se sa budalama ne moze raditi.Čovjek pričao o ekonomiji,a ovi srpstvu i čovijek dva puta izgubio izbore.

Name

Ant

30.05.2019 04:36

Ne može Bosić reći da je Dodikova stvar to što je prihvatio NATO, a sada ga odbacuje. Nije RS Dodikova lična država, pa da može s njom raditi šta hoće.

Name

Milica

29.05.2019 18:14

Slažemo se Bosiću iako Dodik pokušava konstantno da naše SDS-ce okrivi za nešto i predstavi javnosti u negativnom svjetlu. Pametni ljudi to prokuže.

ODGOVORITE
Name

Marko

29.05.2019 19:04

ovo je gospodin čovjek.

ODGOVORITE
Name

brčko

29.05.2019 19:06

Veoma poštovan i cijenjen čovjek. Sve što kaže pametno je. Da je više ovakvih bilo bi drugačije.

ODGOVORITE
Name

Janko

29.05.2019 19:33

Bosiću, podržite Vukotu i ne dajte ovim sto hoće sa Dodikom. Sada se vidi ko ga je izdao na izborima. Samo Vukota Govedarica za predsjendika.

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

29.05.2019 21:34

Sve je dobro kazano. Zamjeraju Mekticu a ne smeta što Radojičić šuruje sa gradonačelnikom Sarajeva Bihaca jajca...

ODGOVORITE
Name

Zna se

30.05.2019 04:58

I Miličević se sastajao sa Dodikom prije izbora 2018. godine. Pokušao je to sakriti kao zmija noge, ali zaklela se zemlja raju da se tajne sve saznaju.

ODGOVORITE
Name

Bosicu

30.05.2019 05:01

100 godina se vodi ista politika rusija ili zapad a nas gaze i jedni i drugi. Kada shvatimo da nemozemo biti neutralni bice nam bolje, nama su potrebne baze amerike ili rusije potpuno je nebitno samo da imamo mir i da se umjesto politike okrenemo ekonomiji.

ODGOVORITE
Name

realnost

30.05.2019 06:02

Burle, ko je ubio David-a?

ODGOVORITE