РГ: Крајиновић ''кроз уши'', Федерер и Вавринка лако!

Од сјаја до очаја и назад – Крајиновић кроз "пакао" до трећег кола! Српски тенисер Филип Крајиновић је савладао Роберта Карбаљеса Баену у мечу који је трајао пет сетова и пласирао се у треће коло Ролан Гароса.  Трилер од 258 минута у Паризу припао Крајиновићу! Био је на гем од победе у трећем сету, али је онда себи закомпликовао живот. . . Па још мало више и више, али је прошао у наредно коло Ролан Гароса!

Тенис 29.05.2019 | 18:35
РГ: Крајиновић ''кроз уши'', Федерер и Вавринка лако!
Много теже него што је у једном тренутку деловало, али Крајиновић је у трећем колу!

Српски тенисер је после правог трилера прошао упорног ривала Роберта Карбељаса Баењу након четири сата и 18 минута, иако је деловало да ће на терену провести само три сета.

Имао је меч лопту на 6:5 у трећем сету, одмах након набрављеног брејка, али је Шпанац успео да узврати, одвео је сусрет у тај-брејк, па меч продужио за још готово два сата тениса у којима је публика заиста могла да ужива.

Крајиновић је имао "дежа ви" у петом сету када је опет повео 6:5, Баења је изједначио, да би Србину за победу био неопходан још један брејк и три меч лопте.

Момци, свака част на борби и тенису!

ФИЛИП КРАЈИНОВИЋ - РОБЕРТО КАРБЕЉАС БАЕЊА 3:2 (6:4, 6:4, 6:7, 3:6; 8:6)

Тешко је и претпотавити колико би на себе био љут Крајиновић да је "испустио" пласман у треће коло Ролан Гароса, али и из оваквих победа ће моћи да извуче много поука које се пре свега односе на опуштање након добрих потеза...

Лакшег проласка у наредну рунду такмичења коштала су га многобројне грешке, али добра вест за њега је успео да се "ишчупа" и избегне етикету трагичара у овом сусрету.

Карбељас Баења га је у петом сету натерао да остави последње атоме снаге и када је био на поен од победе, али је морао да остави и "резерву" како би стигао до свог најбољег резултата икада на Ролан Гаросу.

Прилику да додатно поправи учинак имаће већ за два дана против Стефаноса Циципаса из Грчке који је шести носилац на земљаном гренд слему.

Питање је колико је остало снаге Крајиновићу пошто је прве две рунде Ролан Гароса прошао након пет сетова, а већ је "уписао" седам сати и 14 минута тениса.

Осим њега у треће коло већ је прошао Ласло Ђере, чији ће ривал бити Кеи Нишикори, док до Рафаела Надала није "добацио" Миомир Кецмановић. Новак Ђоковић и Душан Лајовић своје мечеве другог кола играју у четвртак.

Двојица играча су на терену провели чак четири сата и 15 минута, иако је српски играч имао прилику да већ у трећем сету заврши меч.

У чак четири наврата је Крајиновић могао да стигне до победе, али је сваки пут пропуштао шансе, све до 14. гема петог сета, који је завршен резултатом 8:6.

Меч је почео у мирном ритму, играчи су чували свој сервис, али је у шестом гему поклекао Крајиновић.

Одиграно је чак 13 поена, српски тенисер је спасао три брејк лопте, међутим Шпанац је искористио четврту.

Ипак, Крајиновић је успео да освоји наредна четири гема, направи два брејка и да оконча први сет, реализовавши другу сет лопту, за 6:4.

Већ на старту друго сета виђен је маратонски гем који је трајао чак 15 поена, две брејк шансе је имао Крајиновић, али није успео да освоји кључне поене.

Девети гем је био пресудан, српски тенисер је забележио брејк, а у следећем гему, без изгубљеног поена, завршио и други сет, са 6:4.

Деловало је да је Крајиновић на добром путу да оконча меч максималним резултатом, али је детаљ из 12. гема трећег сета потпуно променио ток меча.

Крајиновић је стигао до меч лопте, али је потом изгубио три поена у низу и дозволио противнику да направи брејк и избори тај-брејк.

Као да је 60. тенисер света потпуно главом остао у том моменту, па је Шпанац са 7:1 добио додатни период и смањио резултат на 2:1.

У четвртом сету Крајиновић је повео са 2:0, али је потом дозволио противнику да направи чак три брејка, да оконча сет са 6:3 и одведе меч у пети сет.

У трећем гему је Крајиновић направио брејк и деловало је да је средио мисли и да ће без већих проблема успети да сачува предност, али је то успео да демантује у 10. гему, при резултату 5:4.

Сервирао је за меч, али је дозволио противнику да забележи брејк, да би после тога уследио низ од три гема у којима сервери нису успевали да одбране свој сервис.

Серију је у 14. гему прекинуо Крајиновић, искористио је трећу меч лопту у том периоду и обезбедио пласман у даљи ток такмичења, где га чека дуел са Стефаносом Циципасом.

Федерер и Вавринка без проблема до трећег кола. Швајцарски тенисери Роџер Федерер и Стан Вавринка на убедљив начин су се пласирали у треће коло Ролан Гароса.

Федерер је за нешто више од сат и по игре савладао Немца Оскара Отеа 6:4, 6:3, 6:4.

Он ће у наредном колу играти против Норвежанина Каспера Руда који је елиминисао Италијана Бертинија такође у три сета.

Још убедљивији је био Вавринка који је почистио са терена Чилеанца Кристијана Гарина са 6:1, 6:4, 6:0.

Вавринку у шеснаестини финала чека дуел са бољим из окршаја између Марина Чилића и Григора Димитрова.

Даље је прошао и Никола Мау, који је лако савладао Филипа Колшрајбера са 6:3, 6:3, 6:3.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар