RG: Krajinović ''kroz uši'', Federer i Vavrinka lako!

Od sjaja do očaja i nazad – Krajinović kroz "pakao" do trećeg kola! Srpski teniser Filip Krajinović je savladao Roberta Karbaljesa Baenu u meču koji je trajao pet setova i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa.  Triler od 258 minuta u Parizu pripao Krajinoviću! Bio je na gem od pobede u trećem setu, ali je onda sebi zakomplikovao život. . . Pa još malo više i više, ali je prošao u naredno kolo Rolan Garosa!

Tenis 29.05.2019 | 18:35
RG: Krajinović ''kroz uši'', Federer i Vavrinka lako!
Mnogo teže nego što je u jednom trenutku delovalo, ali Krajinović je u trećem kolu!

Srpski teniser je posle pravog trilera prošao upornog rivala Roberta Karbeljasa Baenju nakon četiri sata i 18 minuta, iako je delovalo da će na terenu provesti samo tri seta.

Imao je meč loptu na 6:5 u trećem setu, odmah nakon nabravljenog brejka, ali je Španac uspeo da uzvrati, odveo je susret u taj-brejk, pa meč produžio za još gotovo dva sata tenisa u kojima je publika zaista mogla da uživa.

Krajinović je imao "deža vi" u petom setu kada je opet poveo 6:5, Baenja je izjednačio, da bi Srbinu za pobedu bio neophodan još jedan brejk i tri meč lopte.

Momci, svaka čast na borbi i tenisu!

FILIP KRAJINOVIĆ - ROBERTO KARBELJAS BAENJA 3:2 (6:4, 6:4, 6:7, 3:6; 8:6)

Teško je i pretpotaviti koliko bi na sebe bio ljut Krajinović da je "ispustio" plasman u treće kolo Rolan Garosa, ali i iz ovakvih pobeda će moći da izvuče mnogo pouka koje se pre svega odnose na opuštanje nakon dobrih poteza...

Lakšeg prolaska u narednu rundu takmičenja koštala su ga mnogobrojne greške, ali dobra vest za njega je uspeo da se "iščupa" i izbegne etiketu tragičara u ovom susretu.

Karbeljas Baenja ga je u petom setu naterao da ostavi poslednje atome snage i kada je bio na poen od pobede, ali je morao da ostavi i "rezervu" kako bi stigao do svog najboljeg rezultata ikada na Rolan Garosu.

Priliku da dodatno popravi učinak imaće već za dva dana protiv Stefanosa Cicipasa iz Grčke koji je šesti nosilac na zemljanom grend slemu.

Pitanje je koliko je ostalo snage Krajinoviću pošto je prve dve runde Rolan Garosa prošao nakon pet setova, a već je "upisao" sedam sati i 14 minuta tenisa.

Osim njega u treće kolo već je prošao Laslo Đere, čiji će rival biti Kei Nišikori, dok do Rafaela Nadala nije "dobacio" Miomir Kecmanović. Novak Đoković i Dušan Lajović svoje mečeve drugog kola igraju u četvrtak.

Dvojica igrača su na terenu proveli čak četiri sata i 15 minuta, iako je srpski igrač imao priliku da već u trećem setu završi meč.

U čak četiri navrata je Krajinović mogao da stigne do pobede, ali je svaki put propuštao šanse, sve do 14. gema petog seta, koji je završen rezultatom 8:6.

Meč je počeo u mirnom ritmu, igrači su čuvali svoj servis, ali je u šestom gemu poklekao Krajinović.

Odigrano je čak 13 poena, srpski teniser je spasao tri brejk lopte, međutim Španac je iskoristio četvrtu.

Ipak, Krajinović je uspeo da osvoji naredna četiri gema, napravi dva brejka i da okonča prvi set, realizovavši drugu set loptu, za 6:4.

Već na startu drugo seta viđen je maratonski gem koji je trajao čak 15 poena, dve brejk šanse je imao Krajinović, ali nije uspeo da osvoji ključne poene.

Deveti gem je bio presudan, srpski teniser je zabeležio brejk, a u sledećem gemu, bez izgubljenog poena, završio i drugi set, sa 6:4.

Delovalo je da je Krajinović na dobrom putu da okonča meč maksimalnim rezultatom, ali je detalj iz 12. gema trećeg seta potpuno promenio tok meča.

Krajinović je stigao do meč lopte, ali je potom izgubio tri poena u nizu i dozvolio protivniku da napravi brejk i izbori taj-brejk.

Kao da je 60. teniser sveta potpuno glavom ostao u tom momentu, pa je Španac sa 7:1 dobio dodatni period i smanjio rezultat na 2:1.

U četvrtom setu Krajinović je poveo sa 2:0, ali je potom dozvolio protivniku da napravi čak tri brejka, da okonča set sa 6:3 i odvede meč u peti set.

U trećem gemu je Krajinović napravio brejk i delovalo je da je sredio misli i da će bez većih problema uspeti da sačuva prednost, ali je to uspeo da demantuje u 10. gemu, pri rezultatu 5:4.

Servirao je za meč, ali je dozvolio protivniku da zabeleži brejk, da bi posle toga usledio niz od tri gema u kojima serveri nisu uspevali da odbrane svoj servis.

Seriju je u 14. gemu prekinuo Krajinović, iskoristio je treću meč loptu u tom periodu i obezbedio plasman u dalji tok takmičenja, gde ga čeka duel sa Stefanosom Cicipasom.

Federer i Vavrinka bez problema do trećeg kola. Švajcarski teniseri Rodžer Federer i Stan Vavrinka na ubedljiv način su se plasirali u treće kolo Rolan Garosa.

Federer je za nešto više od sat i po igre savladao Nemca Oskara Otea 6:4, 6:3, 6:4.

On će u narednom kolu igrati protiv Norvežanina Kaspera Ruda koji je eliminisao Italijana Bertinija takođe u tri seta.

Još ubedljiviji je bio Vavrinka koji je počistio sa terena Čileanca Kristijana Garina sa 6:1, 6:4, 6:0.

Vavrinku u šesnaestini finala čeka duel sa boljim iz okršaja između Marina Čilića i Grigora Dimitrova.

Dalje je prošao i Nikola Mau, koji je lako savladao Filipa Kolšrajbera sa 6:3, 6:3, 6:3.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar