Цонга: Могли су да ми оставе по неки ГС!

Француски тенисер Жо Вилфред Цонга је признао како су чланови "велике тројке", Федерер, Надал и Ђоковић негативно утицали на његов менталитет.

Тенис 30.05.2019 | 09:03
Цонга: Могли су да ми оставе по неки ГС!
Цонга је у интервјуу за "Ле Паризјен" причао о томе како би далеко боље прошао да је играо у некој другој ери, а не са таквим шампионима.

Француз је неколико пута долазио до прилика се нађе надомак трофеја, али би се веома често неко од ове тројице испречио на његовом путу.

"Наравно да су негативно утицали на моју психу и самопоуздање. Могли су бар да се смилују да ми оставе понеку Гренд слем титулу", нашалио се француски тенисер.

Није само "велика тројка" била погубна за Цонгу. Има још тенисера који су умели да му задају муке.

"Често сам од њих губио у другој недељи турнира. Ипак, мој 'џелат' био је Енди Мари. Само сам га два пута победио. Молио сам се кад се састанем са неком од оне тројице. Сви су исти! Хајде само да не причамо о таленту, јер шта је таленат? Рад је главни, а они све то имају", додао је Цонга.

Цонгу су често критиковали да је психички нестабилан у мечевима, али ни Беноа Пер није тако миран како кажу за њега.

"Сви који ме знају исто тако кажу да сам добар момак, миран, да се не узбуђујем превише. Чим бацим рекет, видим како се сви сладе, једва чекају да то урадим! Као да кажу, ово је Беноа каквог ми знамо. То се дешава сваком. Па, погледајте Новака Ђоковића. Он баца рекет више него што ја чиним. Далеко више! Па ја сам мирнији од Новака ове године", закључио је Пер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар