Conga: Mogli su da mi ostave po neki GS!

Francuski teniser Žo Vilfred Conga je priznao kako su članovi "velike trojke", Federer, Nadal i Đoković negativno uticali na njegov mentalitet.

Tenis 30.05.2019 | 09:03
Conga: Mogli su da mi ostave po neki GS!
Conga je u intervjuu za "Le Parizjen" pričao o tome kako bi daleko bolje prošao da je igrao u nekoj drugoj eri, a ne sa takvim šampionima.

Francuz je nekoliko puta dolazio do prilika se nađe nadomak trofeja, ali bi se veoma često neko od ove trojice isprečio na njegovom putu.

"Naravno da su negativno uticali na moju psihu i samopouzdanje. Mogli su bar da se smiluju da mi ostave poneku Grend slem titulu", našalio se francuski teniser.

Nije samo "velika trojka" bila pogubna za Congu. Ima još tenisera koji su umeli da mu zadaju muke.

"Često sam od njih gubio u drugoj nedelji turnira. Ipak, moj 'dželat' bio je Endi Mari. Samo sam ga dva puta pobedio. Molio sam se kad se sastanem sa nekom od one trojice. Svi su isti! Hajde samo da ne pričamo o talentu, jer šta je talenat? Rad je glavni, a oni sve to imaju", dodao je Conga.

Congu su često kritikovali da je psihički nestabilan u mečevima, ali ni Benoa Per nije tako miran kako kažu za njega.

"Svi koji me znaju isto tako kažu da sam dobar momak, miran, da se ne uzbuđujem previše. Čim bacim reket, vidim kako se svi slade, jedva čekaju da to uradim! Kao da kažu, ovo je Benoa kakvog mi znamo. To se dešava svakom. Pa, pogledajte Novaka Đokovića. On baca reket više nego što ja činim. Daleko više! Pa ja sam mirniji od Novaka ove godine", zaključio je Per.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar