Кецмановић: Задовољан сам, Гофан је био бољи!

Миомир Кецмановић није успео да се пласира у треће коло Ролан Гароса. Поражен је од некада топ 10 играча, Белгијанца Давида Гофана у три сета, 6:2, 6:4, 6:3.

Тенис 29.05.2019 | 21:20
Кецмановић: Задовољан сам, Гофан је био бољи!
Млади београдски тенисер је, без обзира на пораз, задовољан наступом ове године у Паризу посебно ако се има у виду да шљака није његова омиљена подлога.

Остало му је да у пару са Каспером Рудом покуша да уради нешто у дублу, али све у свему, већ почиње да размишља о сеоби на турнире на трави.

"Јесте, добро је одиграо. Био је заиста добар меч. Осим што сам изгубио, ја сам у целини задовољан какав је био турнир. Нисам имао трему, али сваки поен је захтевао да ја направим нешто и да ја добро одиграм. Имао сам тај константан притисак од њега и на серви, тешко ми је било да се изборим с тим. Стварно је бољи", признао је млади тенисер.

Чињеница је и да Миомир у ногама нема превише јаких мечева, посебно на Гренд слему. Ово му је било важно искуство.

"Мислим да морам још више да играм оваквих мечева, да се навикнем на тај виши ниво. Морам да пробијем то, да могу нормално да играм са њима. Одлучило је то што је добро играо, ништа више. Имао сам пар шанси, али нисам могао да издржим да се носим са њим на том вишем нивоу. Доста је било шљаке. Остао је можда још један турнир, челенџер у Престејову, јер је то сада близу. Зависи како ћу овде у дублу да прођем, јер ако победимо, остајем. То би било то", каже Кецмановић.

Ово је свакако била прилика за Миомира да научи неколико ствари.

"Једноставно, морам у тим важним моментима да будем мирнији, да не тражим некад превише, некад премало. Мора стално да буде присутан баланс. Можда је боље поени да се изграђују, да будем стрпљив. Ово је другачији ниво него онај на који сам навикао на челинџерима, тако да једноставно, морам још оваквих мечева да одиграм да би ми све постало нормално", додао је 85. тенисер света.

Коначно, ускоро ће се окушати и на травнатој подлози.

"Нисам много играо на трави, не знам шта ни да очекујем. Видећу. Вимблдон сигурно играм, ту сам ушао у жреб, као и у Анталији. То сигурно знам, за ове друге, још нисам гледао распоред", закључио је Кецмановић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар