Kecmanović: Zadovoljan sam, Gofan je bio bolji!

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo Rolan Garosa. Poražen je od nekada top 10 igrača, Belgijanca Davida Gofana u tri seta, 6:2, 6:4, 6:3.

Tenis 29.05.2019 | 21:20
Kecmanović: Zadovoljan sam, Gofan je bio bolji!
Mladi beogradski teniser je, bez obzira na poraz, zadovoljan nastupom ove godine u Parizu posebno ako se ima u vidu da šljaka nije njegova omiljena podloga.

Ostalo mu je da u paru sa Kasperom Rudom pokuša da uradi nešto u dublu, ali sve u svemu, već počinje da razmišlja o seobi na turnire na travi.

"Jeste, dobro je odigrao. Bio je zaista dobar meč. Osim što sam izgubio, ja sam u celini zadovoljan kakav je bio turnir. Nisam imao tremu, ali svaki poen je zahtevao da ja napravim nešto i da ja dobro odigram. Imao sam taj konstantan pritisak od njega i na servi, teško mi je bilo da se izborim s tim. Stvarno je bolji", priznao je mladi teniser.

Činjenica je i da Miomir u nogama nema previše jakih mečeva, posebno na Grend slemu. Ovo mu je bilo važno iskustvo.

"Mislim da moram još više da igram ovakvih mečeva, da se naviknem na taj viši nivo. Moram da probijem to, da mogu normalno da igram sa njima. Odlučilo je to što je dobro igrao, ništa više. Imao sam par šansi, ali nisam mogao da izdržim da se nosim sa njim na tom višem nivou. Dosta je bilo šljake. Ostao je možda još jedan turnir, čelendžer u Prestejovu, jer je to sada blizu. Zavisi kako ću ovde u dublu da prođem, jer ako pobedimo, ostajem. To bi bilo to", kaže Kecmanović.

Ovo je svakako bila prilika za Miomira da nauči nekoliko stvari.

"Jednostavno, moram u tim važnim momentima da budem mirniji, da ne tražim nekad previše, nekad premalo. Mora stalno da bude prisutan balans. Možda je bolje poeni da se izgrađuju, da budem strpljiv. Ovo je drugačiji nivo nego onaj na koji sam navikao na čelindžerima, tako da jednostavno, moram još ovakvih mečeva da odigram da bi mi sve postalo normalno", dodao je 85. teniser sveta.

Konačno, uskoro će se okušati i na travnatoj podlozi.

"Nisam mnogo igrao na travi, ne znam šta ni da očekujem. Videću. Vimbldon sigurno igram, tu sam ušao u žreb, kao i u Antaliji. To sigurno znam, za ove druge, još nisam gledao raspored", zaključio je Kecmanović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar