РГ: Најбољи резултат Ласла, нови изазов - Нишикори!

Можда би Ђере могао да пита Ђоковића за савет у вези Јапанца. . .  Ђере поново савршен за треће коло и дуел са Нишикоријем! Српски тенисер Ласло Ђере пласирао се у треће коло Ролан Гароса. победом над Аустралијанцем Алексејом Попирином у три сета.

Тенис 29.05.2019 | 17:38
РГ: Најбољи резултат Ласла, нови изазов - Нишикори!
Ласло Ђере је први српски тенисер који је прошао у треће коло Ролан Гароса!

Момак из Сенте је био убедљив против аустралијског тенисера Алексеја Попирина у три сета (6:4, 7:6, 6:4) и тако поправио свој најбољи резултат на гренд слем турнирима пошто никада до сада није прошао више од два кола на четири највећа такмичења.

Ласлу је било довољно 37 минута да "сломи" Попирина, који је уз "вајлдкард" дошао у Париз, да би наредна два сета била дужа, али су се завршила исто - на страни Србина.

Ђере је тако "заказао" дуел са Кеијем Нишикоријем у трећој рунди Ролан Гароса, а меч на париској шљаци биће њихов премијерни. С обзиром на то да га је Новак победио Јапанца у 16 од 18 дуела, можда би Ђере могао да потражи савет од свог сународника...

ПРОШАО И ДУБЛ

Српски дубл Душан Лајовић/Јанко Типсаревић прошао је у другу рунду Ролан Гароса после победе над француско-пакистанским тандемом Сантјаго Гонзалес/Аисам Ул Хак Кереши. Меч је трајао више од два сата, али су Дуци и Типса славили у три сета - 6:4, 2:6 и 7:6.

Нишикори је у два кола до сада "избацивао" француске тенисере, Халиса и Цонгу, с тим да је од познатијег изгубио један сет, а Ђере ће бити најбоље рангирани с којим је играо до сада.

Ђереу се у трећој рунди нажалост није прикључио Кецмановић, од кога је бољи био Гофан, док би то ускоро требало да учини Крајиновић који "завршава посао" против Карбаљес-Баене. 

Мечеви Душана Лајовића и Новака Ђоковића у синглу су на програму у четвртак.

Српски тенисер је и у другом мечу у Паризу играо само три сета, након победе над Шпанцем Албертом Рамос-Вињоласом.

Он ће се у борби за осмину финала састати са Кеијем Нишикоријем, који је са 3-1 победио Француза Жо-Вилфреда Цонгу.

Ђере је одлично сервира, није претерано грешио, па је противник тешко долазио до брејк прилика, док је он своје користио па му је тако била довољна једна за освајање првог сета.

Већ у другом није успео да "сломије" отпор Попирина, штавише замало је Аустралијанац направио брејк у шестом гему, али је Ђере одолео, као и под великим притиском у 12. када је ривал имао две сет лопте.

Ушли су у тај-брејк где је Србин имао више живаца и стигао до великих 2-0. Велика борба је настављена и у трећем сету, Попирин спасава бре брејк лопте у четвртом гему, а потом пропушта две у деветом.

Ђере користи моментум и у наредном напада сервис ривала, те користи трећу меч лопту за 3-0.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар