RG: Najbolji rezultat Lasla, novi izazov - Nišikori!

Možda bi Đere mogao da pita Đokovića za savet u vezi Japanca. . .  Đere ponovo savršen za treće kolo i duel sa Nišikorijem! Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u treće kolo Rolan Garosa. pobedom nad Australijancem Aleksejom Popirinom u tri seta.

Tenis 29.05.2019 | 17:38
RG: Najbolji rezultat Lasla, novi izazov - Nišikori!
Laslo Đere je prvi srpski teniser koji je prošao u treće kolo Rolan Garosa!

Momak iz Sente je bio ubedljiv protiv australijskog tenisera Alekseja Popirina u tri seta (6:4, 7:6, 6:4) i tako popravio svoj najbolji rezultat na grend slem turnirima pošto nikada do sada nije prošao više od dva kola na četiri najveća takmičenja.

Laslu je bilo dovoljno 37 minuta da "slomi" Popirina, koji je uz "vajldkard" došao u Pariz, da bi naredna dva seta bila duža, ali su se završila isto - na strani Srbina.

Đere je tako "zakazao" duel sa Keijem Nišikorijem u trećoj rundi Rolan Garosa, a meč na pariskoj šljaci biće njihov premijerni. S obzirom na to da ga je Novak pobedio Japanca u 16 od 18 duela, možda bi Đere mogao da potraži savet od svog sunarodnika...

PROŠAO I DUBL

Srpski dubl Dušan Lajović/Janko Tipsarević prošao je u drugu rundu Rolan Garosa posle pobede nad francusko-pakistanskim tandemom Santjago Gonzales/Aisam Ul Hak Kereši. Meč je trajao više od dva sata, ali su Duci i Tipsa slavili u tri seta - 6:4, 2:6 i 7:6.

Nišikori je u dva kola do sada "izbacivao" francuske tenisere, Halisa i Congu, s tim da je od poznatijeg izgubio jedan set, a Đere će biti najbolje rangirani s kojim je igrao do sada.

Đereu se u trećoj rundi nažalost nije priključio Kecmanović, od koga je bolji bio Gofan, dok bi to uskoro trebalo da učini Krajinović koji "završava posao" protiv Karbaljes-Baene. 

Mečevi Dušana Lajovića i Novaka Đokovića u singlu su na programu u četvrtak.

Srpski teniser je i u drugom meču u Parizu igrao samo tri seta, nakon pobede nad Špancem Albertom Ramos-Vinjolasom.

On će se u borbi za osminu finala sastati sa Keijem Nišikorijem, koji je sa 3-1 pobedio Francuza Žo-Vilfreda Congu.

Đere je odlično servira, nije preterano grešio, pa je protivnik teško dolazio do brejk prilika, dok je on svoje koristio pa mu je tako bila dovoljna jedna za osvajanje prvog seta.

Već u drugom nije uspeo da "slomije" otpor Popirina, štaviše zamalo je Australijanac napravio brejk u šestom gemu, ali je Đere odoleo, kao i pod velikim pritiskom u 12. kada je rival imao dve set lopte.

Ušli su u taj-brejk gde je Srbin imao više živaca i stigao do velikih 2-0. Velika borba je nastavljena i u trećem setu, Popirin spasava bre brejk lopte u četvrtom gemu, a potom propušta dve u devetom.

Đere koristi momentum i u narednom napada servis rivala, te koristi treću meč loptu za 3-0.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar