КиМ: Било је као у ратном стању

Дошли су до куће која је удаљена око 50 метара од магистралног пута, у којој живе моји рођаци. Ухапсили су више чланова породице Миловановић. Стајао сам са стране и гледао, али су кренули на мене. Почео сам да бјежим, али су они запуцали. Скочио сам са висине од четири метара и повриједио ногу. Један је дошао до мене и наставио да пуца са намјером да ме пресијече рафалом. Срећом није ме повриједио.

Србија 29.05.2019 | 14:58
КиМ: Било је као у ратном стању
Овако за Новости свједочи Раденко Миловановић из Зубиног Потока, повријеђен током бруталне акције косовске полиције у овом мјесту. Он је са повријеђеним Бобаном Јанићијевићем збринут у Клиничко-болничком центру Косовска Митровица, а присјећа се акције током које су припадници РОСУ како тврди, упадали у куће и малтретирали жене и дјецу.
 
– Било је као у ратном стању. Све су уништили. Ми смо голоруки били, нико на њих није пуцао. Повлачили смо се и постављали препреке да не могу да прођу, како бисмо штитили наше породице и имовину, али они су рушили и палили све пред собом. Имали су фантомке и били под пуном ратном опремом – присјећа се Миловановић.



Он је додао да су припадници РОСУ тукли све који нису могли да побјегну, а седам особа је повријеђено. Миловановић је приликом напада задобио затворене повреде десне поткољенице, а Јанићијевић лијеве.

Начелник Ортопедије Клиничко-болничког центра Косовска Митровица Драгиша Миловић рекао је да су два пацијената задобила повреде доњих екстремитета, да су хирушки и ортопедски обрађени и тренутно су ван животне опасности. 

Ненад Цветић, рођак глувонијемог мјештанина Варага, Развигора Цветића којег су специјалци брутално претукли тврди да је у току акције настао прави метеж.

– Све је кренуло око 6.15. Чуле су се сирене, пуцњи, нисмо то очекивали. Било их је више десетина са оклопним возилима. Одвезао сам кћерку и трудну супругу до Зубиног Потока, а ја сам покушао да се вратим. Упали су у село. Пуцало се и бацили су сузавац, шок бомбе… пуцало се у вис и поред наших ногу. Мог ујака су тукли пендрецима по лицу, шутирали га у леђа – присјећа се.

(Вечерње новости)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Пропаганда слиједи

29.05.2019 13:20

Идемо сада данима "описивати" догађаје, обликовати прицу да буде лако пробављива сироким крезубим масама, лагати довитљиво, лагати инвентивно, јер лаз је у србском бицу,......а албанце то много не дотице, одрадили задатак, отисли и готово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

29.05.2019 14:19

Смрадови проклети у дно пеопали, То није легла полиција тосу терористи који матретирају и све редом туку, доћиће и вама крај ако Богда, Амин.

Name

Ре

29.05.2019 17:23

Терорист полиција а ови сто ометају рад полиције су миротворце кои недају своје криминалце зато сто неце имати ко сверцовати робе широке потрошње на црном тржишту.

Name

Матрица

29.05.2019 13:22

Толико предвидљиви и безброј пута виђени текстови. Саблон увијек исти, сто ти је пропагандна масинерија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кога Вуциц Лазе,

29.05.2019 13:24

Кфор је обавестио Владу Србије;да че косивска полиција посредовати, шта се они праве луди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зашто

29.05.2019 15:29

Огроман је ово гријех према српском народу, којем је доље довољно тешко презивљавати, док гледају у Србију као у мајку, а она не реагује на сва дешавања. Зашто се не огласи Црква са КиМ-е, да утјеши народ, да нека објашњења, да понуди било какву наду. Према тв извјештајима, народ је уплашен, унезвјерен, не знају шта да раде и коме да вјерују, остављени изгледа и од Бога.

Name

Че

29.05.2019 17:06

А СТО СЕ РУСИ УСУТИСЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

29.05.2019 17:34

Пуцали он бјежао и правио барикаде па опет пуцали а он пао па кад су му пришли близу опет пуцали а он остао жив...нешто ми се ту не слаже,неко лаже.

ОДГОВОРИТЕ