KiM: Bilo je kao u ratnom stanju

Došli su do kuće koja je udaljena oko 50 metara od magistralnog puta, u kojoj žive moji rođaci. Uhapsili su više članova porodice Milovanović. Stajao sam sa strane i gledao, ali su krenuli na mene. Počeo sam da bježim, ali su oni zapucali. Skočio sam sa visine od četiri metara i povrijedio nogu. Jedan je došao do mene i nastavio da puca sa namjerom da me presiječe rafalom. Srećom nije me povrijedio.

Srbija 29.05.2019 | 14:58
KiM: Bilo je kao u ratnom stanju
Ovako za Novosti svjedoči Radenko Milovanović iz Zubinog Potoka, povrijeđen tokom brutalne akcije kosovske policije u ovom mjestu. On je sa povrijeđenim Bobanom Janićijevićem zbrinut u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica, a prisjeća se akcije tokom koje su pripadnici ROSU kako tvrdi, upadali u kuće i maltretirali žene i djecu.
 
– Bilo je kao u ratnom stanju. Sve su uništili. Mi smo goloruki bili, niko na njih nije pucao. Povlačili smo se i postavljali prepreke da ne mogu da prođu, kako bismo štitili naše porodice i imovinu, ali oni su rušili i palili sve pred sobom. Imali su fantomke i bili pod punom ratnom opremom – prisjeća se Milovanović.



On je dodao da su pripadnici ROSU tukli sve koji nisu mogli da pobjegnu, a sedam osoba je povrijeđeno. Milovanović je prilikom napada zadobio zatvorene povrede desne potkoljenice, a Janićijević lijeve.

Načelnik Ortopedije Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica Dragiša Milović rekao je da su dva pacijenata zadobila povrede donjih ekstremiteta, da su hiruški i ortopedski obrađeni i trenutno su van životne opasnosti. 

Nenad Cvetić, rođak gluvonijemog mještanina Varaga, Razvigora Cvetića kojeg su specijalci brutalno pretukli tvrdi da je u toku akcije nastao pravi metež.

– Sve je krenulo oko 6.15. Čule su se sirene, pucnji, nismo to očekivali. Bilo ih je više desetina sa oklopnim vozilima. Odvezao sam kćerku i trudnu suprugu do Zubinog Potoka, a ja sam pokušao da se vratim. Upali su u selo. Pucalo se i bacili su suzavac, šok bombe… pucalo se u vis i pored naših nogu. Mog ujaka su tukli pendrecima po licu, šutirali ga u leđa – prisjeća se.

(Večernje novosti)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Propaganda slijedi

29.05.2019 13:20

Idemo sada danima "opisivati" događaje, oblikovati pricu da bude lako probavljiva sirokim krezubim masama, lagati dovitljivo, lagati inventivno, jer laz je u srbskom bicu,......a albance to mnogo ne dotice, odradili zadatak, otisli i gotovo.

ODGOVORITE
Name

Dora.

29.05.2019 14:19

Smradovi prokleti u dno peopali, To nije legla policija tosu teroristi koji matretiraju i sve redom tuku, doćiće i vama kraj ako Bogda, Amin.

Name

Re

29.05.2019 17:23

Terorist policija a ovi sto ometaju rad policije su mirotvorce koi nedaju svoje kriminalce zato sto nece imati ko svercovati robe široke potrošnje na crnom tržištu.

Name

Matrica

29.05.2019 13:22

Toliko predvidljivi i bezbroj puta viđeni tekstovi. Sablon uvijek isti, sto ti je propagandna masinerija.

ODGOVORITE
Name

Koga Vucic Laze,

29.05.2019 13:24

Kfor je obavestio Vladu Srbije;da če kosivska policija posredovati, šta se oni prave ludi.

ODGOVORITE
Name

Zašto

29.05.2019 15:29

Ogroman je ovo grijeh prema srpskom narodu, kojem je dolje dovoljno teško prezivljavati, dok gledaju u Srbiju kao u majku, a ona ne reaguje na sva dešavanja. Zašto se ne oglasi Crkva sa KiM-e, da utješi narod, da neka objašnjenja, da ponudi bilo kakvu nadu. Prema tv izvještajima, narod je uplašen, unezvjeren, ne znaju šta da rade i kome da vjeruju, ostavljeni izgleda i od Boga.

Name

Če

29.05.2019 17:06

A STO SE RUSI USUTISE!

ODGOVORITE
Name

boki

29.05.2019 17:34

Pucali on bježao i pravio barikade pa opet pucali a on pao pa kad su mu prišli blizu opet pucali a on ostao živ...nešto mi se tu ne slaže,neko laže.

ODGOVORITE