РГ - Херој дана: "Деда" Иво Карловић писао историју!

Хрватски тенисер Иво Карловић и Фелисијано Лопес одиграли су у првом колу Ролан Гароса сусрет у четири сета у којем је Иво славио са 7:6 (4), 7:5, 6:7 (7), 7:5.

Тенис 29.05.2019 | 15:25
РГ - Херој дана: "Деда" Иво Карловић писао историју!
Састала су се два играча који су у збиру имали 77 година!

Поједини су се у Паризу нашалили рекаквши како је турнир легенди почео раније, али заиста, био је то одличан меч. Неизвестан од првог до последњег гема, онако како два истински добра играча могу да одиграју и обрадују поблику.

Карловић је победом постао најстарији победник меча на Ролан Гаросу још од Торбена Улриха (44) из 1973. године.

Иво има 40 година и 89 дана, али ако овако настави, ко зна, можда и стигне да одигра до 44 године. Наравно, то ће зависити само од њега и нејгове одлуке до када ће играти.

Занимљиво је да је ово ово у збиру година био "најстарији" меч на Ролан Гаросу у Опен ери, седми најстарији на Гренд слемовима.

Иво је на путу до победе погодио 35 ас сервиса, то је просто његов специјалитет.

"Значи ми ово много. Свиђа ми се то што је овај меч у књигама рекорда. Скоро два месеца нисам играо тако да ме чини срећним да сам стигао до победе", поручио је хрватски тенисер.

Није играо од априла и такмичења у Хјустону, а стигао је као 94. на АТП листи.

И још нешто, ово је био његов 12. меч са Фелисијаном Лопесом и осма победа. Никад се нису састајали на шљаци, тако да победа има посебан сјај.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар