RG - Heroj dana: "Deda" Ivo Karlović pisao istoriju!

Hrvatski teniser Ivo Karlović i Felisijano Lopes odigrali su u prvom kolu Rolan Garosa susret u četiri seta u kojem je Ivo slavio sa 7:6 (4), 7:5, 6:7 (7), 7:5.

Tenis 29.05.2019 | 15:25
RG - Heroj dana: "Deda" Ivo Karlović pisao istoriju!
Sastala su se dva igrača koji su u zbiru imali 77 godina!

Pojedini su se u Parizu našalili rekakvši kako je turnir legendi počeo ranije, ali zaista, bio je to odličan meč. Neizvestan od prvog do poslednjeg gema, onako kako dva istinski dobra igrača mogu da odigraju i obraduju pobliku.

Karlović je pobedom postao najstariji pobednik meča na Rolan Garosu još od Torbena Ulriha (44) iz 1973. godine.

Ivo ima 40 godina i 89 dana, ali ako ovako nastavi, ko zna, možda i stigne da odigra do 44 godine. Naravno, to će zavisiti samo od njega i nejgove odluke do kada će igrati.

Zanimljivo je da je ovo ovo u zbiru godina bio "najstariji" meč na Rolan Garosu u Open eri, sedmi najstariji na Grend slemovima.

Ivo je na putu do pobede pogodio 35 as servisa, to je prosto njegov specijalitet.

"Znači mi ovo mnogo. Sviđa mi se to što je ovaj meč u knjigama rekorda. Skoro dva meseca nisam igrao tako da me čini srećnim da sam stigao do pobede", poručio je hrvatski teniser.

Nije igrao od aprila i takmičenja u Hjustonu, a stigao je kao 94. na ATP listi.

I još nešto, ovo je bio njegov 12. meč sa Felisijanom Lopesom i osma pobeda. Nikad se nisu sastajali na šljaci, tako da pobeda ima poseban sjaj.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar