Ова мајка лови за своју дјецу

Туи Марама Кенан радила је као полицајка и награђивана је инструкторка зумбе, али ништа се не може поредити с њеном улогом мајке петоро дјеце која већ годинама, ни мање ни више, него лови месо за своје малишане.

Свијет 29.05.2019 | 11:58
Ова мајка лови за своју дјецу
Новозеланђанка Кенан из Гисборна сваког петка увече иде у лов. Умјесто да купује месо у месарама и супермаркетима, она своје протеине набавља сама. Симпатична 40-годишњакиња чак не зна ни колике су просјечне цијене пилетине, говедине или јагњетине.

Све што је Кенан потребно су два долара за метак који њеној породици осигура месо у вриједности 600 долара. Заједно са својим супругом полицијским службеником Комријем она лови јелене, свиње, козе, зечеве…

– Имамо велики замрзивач код куће и научила сам, и још учим, како да обрадим животињу. Искористимо месо у потпуности и ништа не бацамо – испричала је Кенан за магазин Фемаил. Она такође са својим кћеркама Рајли, Стиви Ен, Леном, Грацие и Бруклин, које су у доби од пет до 18 година, лови опосуме те продаје њихово месо као храну за кућне љубимце. 

– Сваке ноћи правимо месо, од одрезака, сланине, кобасица, морске хране, месне чорбе, пљескавица… Све што замислите, ми кувамо. Невјероватно је шта све можете направити од меса дивљачи – каже Кенан.

Према процјенама ове Новозеланђанке, њена породица захваљујући лову успијева уштедјети од 200 до 300 долара седмично, што је просјечно 15.000 долара годишње. Месо на Новом Зеланду је веома скупо. Отприлике 450 грама пилећег меса кошта близу седам марака.

– Желим оснажити жене и показати им да и оне могу ловити. Ја сам одрасла у граду и све ово је ново за мене. Све моје кћерке ми помажу. Заједно обрађујемо животиње, пакујемо месо у кесице и стављамо у замрзивач. Почињем их учити и како да кувају – прича Кенан. Како би подијелили своју причу и поуку, начин живота породице Кенан битће емитован кроз ТВ емисију Хунтинг Wитх Туи.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар