Ova majka lovi za svoju djecu

Tui Marama Kenan radila je kao policajka i nagrađivana je instruktorka zumbe, ali ništa se ne može porediti s njenom ulogom majke petoro djece koja već godinama, ni manje ni više, nego lovi meso za svoje mališane.

Svijet 29.05.2019 | 11:58
Ova majka lovi za svoju djecu
Novozelanđanka Kenan iz Gisborna svakog petka uveče ide u lov. Umjesto da kupuje meso u mesarama i supermarketima, ona svoje proteine nabavlja sama. Simpatična 40-godišnjakinja čak ne zna ni kolike su prosječne cijene piletine, govedine ili jagnjetine.

Sve što je Kenan potrebno su dva dolara za metak koji njenoj porodici osigura meso u vrijednosti 600 dolara. Zajedno sa svojim suprugom policijskim službenikom Komrijem ona lovi jelene, svinje, koze, zečeve…

– Imamo veliki zamrzivač kod kuće i naučila sam, i još učim, kako da obradim životinju. Iskoristimo meso u potpunosti i ništa ne bacamo – ispričala je Kenan za magazin Femail. Ona takođe sa svojim kćerkama Rajli, Stivi En, Lenom, Gracie i Bruklin, koje su u dobi od pet do 18 godina, lovi oposume te prodaje njihovo meso kao hranu za kućne ljubimce. 

– Svake noći pravimo meso, od odrezaka, slanine, kobasica, morske hrane, mesne čorbe, pljeskavica… Sve što zamislite, mi kuvamo. Nevjerovatno je šta sve možete napraviti od mesa divljači – kaže Kenan.

Prema procjenama ove Novozelanđanke, njena porodica zahvaljujući lovu uspijeva uštedjeti od 200 do 300 dolara sedmično, što je prosječno 15.000 dolara godišnje. Meso na Novom Zelandu je veoma skupo. Otprilike 450 grama pilećeg mesa košta blizu sedam maraka.

– Želim osnažiti žene i pokazati im da i one mogu loviti. Ja sam odrasla u gradu i sve ovo je novo za mene. Sve moje kćerke mi pomažu. Zajedno obrađujemo životinje, pakujemo meso u kesice i stavljamo u zamrzivač. Počinjem ih učiti i kako da kuvaju – priča Kenan. Kako bi podijelili svoju priču i pouku, način života porodice Kenan bitće emitovan kroz TV emisiju Hunting With Tui.

(Klix)

Komentari / 0

Ostavite komentar