РГ - Прича: Цафе Парис - Мбапеов поклон Федереру...

И Фоњинијева "ситница од казне"! Иза кулиса мечева у Паризу, одвијају се такође занимљиве ствари.

Тенис 29.05.2019 | 12:15
РГ - Прича: Цафе Парис - Мбапеов поклон Федереру...
На Риолан Гаросу је живо свакодневно, све су веће гужве, а ускоро ће бити комплетирани и мечеви прве рунде.

Било је доста тога интересантног у прва три дана, а вртело се много тога око великих звезда, па до потпуно непознатих имена широј тениској публици.

Фоњини: Платио сам...ситница…



Фабио Фоњини је победом над сународником Андреасом Сепијем (6:3, 6:0, 3:6, 6:3) изборио пласман у друго коло Ролан Гароса.

Фоњини, који је овог пролећа освојио титулу у Монте Карлу, упитан је шта искрено мисли о организацији туррнира у Риму, на шта је имао огромне замерке. После пораза на Форо Италику, Фоњини је рекао нешто непримерено, због чека је новчано кажњен.

“Био сам усијане главе, нисам се осећао добро јер сам играо два меча на дан. То није било од помоћи мом телу. Друго што сам рекао директору турнира јер да, када сте у тој ситуацији, урадите што многи играчи мисле, али на погрешан начин. Био сам љут јер сам губио. Наравно, ја сам Италијан, то је наш турнир и један од најбољих на свету по локацји, храни, свему.”

Када су га питали колико је платио, насмејао се:

“Мислим, можете да питате, мада је то била права ситница”, поручио је Фоњини.



Роџер Федерер меч другог кола у Паризу игра у среду 29. маја против Немца Оскара Отеа.

Тешко да ће рекордер по броју Гренд слем титула имати проблема против играча који је стигао на турнир из квалификација, али ако ништа друго, имао је дан одмора, а срео је и неке занимљиве личности из света спорта.

Конкрертно, у питању је звезда Пари Сен Жермена, Килијан Мбапе.

Позирали су на фотографији коју је Мбапе окачио на свом Твитер профилу, а том прилоком, нападач "светаца" поклонио је Федереру дрес француске репрезентације. За добродошлицу и повратак на Ролан Гарос после три године.

Кад победиш са 16 година



О младој Дајан Пери, 457. играчици на светској листи, много се причало у последњих 24 сата. Она је постала најмлађа играчица у последњој деценији која је прошла прво коло Ролан Гароса.

Прошле године, ова 16-годишњакиња из Француске окушала се у квалификацијама, сада је осетила и сласт победе у главном жребу. Била је боља од Белорускиње Вере Лапко, 6:2, 6:4.

“Ја сам одрасла овде, у Булоњу. Ишла сам у оближњу школу, тренирала у Националном тениском центру, тако да се овде осећам као да сам код куће”, каже Пери.

Она и Селена Јанићијевић, девојка српског порекла су иста генерација.

“Одрасле смо заједно. Прошле смо кроз јуниорске турнире по Француској и Европи. Често смо биле заједно, једна је од најбољих играчица из Француске. Нисам је видела неко време, тако да не знам како сад игра”, поручила је Паријева.

Зверев: Још сам у десет у АТП трци, шта вам је?



Александер Зверев је после велике борбе у пет сетова победио Џона Милмана. Мучио се Немац, посл 2:0, било је 2:2, на крају тесно је било и у сету одлуке.

На прес конференцији новинари су га подсетили да је за собом имао тежак део сезоне у ком му није ишло најбоље, али Саши се то није свидело.

"Видим да сви причају како сам имао тешку годину. Мислим, знате, ја сам још пети на свету. Сваки од вас претпостављам да зна да сам близу да будем на Мастерсу у Лондону. Ја сам у Топ10. Тако да то није тако лоше, да будем искрен. Неко ко има тешку годину је вероватно ван Топ 50. Ја сам десети у АТП Раце. То је једино важно”, рекао је Зверев.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар