RG - Priča: Cafe Paris - Mbapeov poklon Federeru...

I Fonjinijeva "sitnica od kazne"! Iza kulisa mečeva u Parizu, odvijaju se takođe zanimljive stvari.

Tenis 29.05.2019 | 12:15
RG - Priča: Cafe Paris - Mbapeov poklon Federeru...
Na Riolan Garosu je živo svakodnevno, sve su veće gužve, a uskoro će biti kompletirani i mečevi prve runde.

Bilo je dosta toga interesantnog u prva tri dana, a vrtelo se mnogo toga oko velikih zvezda, pa do potpuno nepoznatih imena široj teniskoj publici.

Fonjini: Platio sam...sitnica…



Fabio Fonjini je pobedom nad sunarodnikom Andreasom Sepijem (6:3, 6:0, 3:6, 6:3) izborio plasman u drugo kolo Rolan Garosa.

Fonjini, koji je ovog proleća osvojio titulu u Monte Karlu, upitan je šta iskreno misli o organizaciji turrnira u Rimu, na šta je imao ogromne zamerke. Posle poraza na Foro Italiku, Fonjini je rekao nešto neprimereno, zbog čeka je novčano kažnjen.

“Bio sam usijane glave, nisam se osećao dobro jer sam igrao dva meča na dan. To nije bilo od pomoći mom telu. Drugo što sam rekao direktoru turnira jer da, kada ste u toj situaciji, uradite što mnogi igrači misle, ali na pogrešan način. Bio sam ljut jer sam gubio. Naravno, ja sam Italijan, to je naš turnir i jedan od najboljih na svetu po lokacji, hrani, svemu.”

Kada su ga pitali koliko je platio, nasmejao se:

“Mislim, možete da pitate, mada je to bila prava sitnica”, poručio je Fonjini.



Rodžer Federer meč drugog kola u Parizu igra u sredu 29. maja protiv Nemca Oskara Otea.

Teško da će rekorder po broju Grend slem titula imati problema protiv igrača koji je stigao na turnir iz kvalifikacija, ali ako ništa drugo, imao je dan odmora, a sreo je i neke zanimljive ličnosti iz sveta sporta.

Konkrertno, u pitanju je zvezda Pari Sen Žermena, Kilijan Mbape.

Pozirali su na fotografiji koju je Mbape okačio na svom Tviter profilu, a tom prilokom, napadač "svetaca" poklonio je Federeru dres francuske reprezentacije. Za dobrodošlicu i povratak na Rolan Garos posle tri godine.

Kad pobediš sa 16 godina



O mladoj Dajan Peri, 457. igračici na svetskoj listi, mnogo se pričalo u poslednjih 24 sata. Ona je postala najmlađa igračica u poslednjoj deceniji koja je prošla prvo kolo Rolan Garosa.

Prošle godine, ova 16-godišnjakinja iz Francuske okušala se u kvalifikacijama, sada je osetila i slast pobede u glavnom žrebu. Bila je bolja od Beloruskinje Vere Lapko, 6:2, 6:4.

“Ja sam odrasla ovde, u Bulonju. Išla sam u obližnju školu, trenirala u Nacionalnom teniskom centru, tako da se ovde osećam kao da sam kod kuće”, kaže Peri.

Ona i Selena Janićijević, devojka srpskog porekla su ista generacija.

“Odrasle smo zajedno. Prošle smo kroz juniorske turnire po Francuskoj i Evropi. Često smo bile zajedno, jedna je od najboljih igračica iz Francuske. Nisam je videla neko vreme, tako da ne znam kako sad igra”, poručila je Parijeva.

Zverev: Još sam u deset u ATP trci, šta vam je?



Aleksander Zverev je posle velike borbe u pet setova pobedio Džona Milmana. Mučio se Nemac, posl 2:0, bilo je 2:2, na kraju tesno je bilo i u setu odluke.

Na pres konferenciji novinari su ga podsetili da je za sobom imao težak deo sezone u kom mu nije išlo najbolje, ali Saši se to nije svidelo.

"Vidim da svi pričaju kako sam imao tešku godinu. Mislim, znate, ja sam još peti na svetu. Svaki od vas pretpostavljam da zna da sam blizu da budem na Mastersu u Londonu. Ja sam u Top10. Tako da to nije tako loše, da budem iskren. Neko ko ima tešku godinu je verovatno van Top 50. Ja sam deseti u ATP Race. To je jedino važno”, rekao je Zverev.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar