Видео: Бразил у шоку, повриједио се Нејмар!

И то две и по недеље пре отварања Копа Америка!

Фудбал 29.05.2019 | 11:18
Видео: Бразил у шоку, повриједио се Нејмар!
Тиха језа у Бразилу - повредио се Нејмар!

Само две и по седмице пред отварање Копа Америка на којем је Бразил домаћин стигла је вест која је забринула комплетну фудбалску јавност у земљи кафе и самбе. Нејмар је одшепао с тренинга уз болну гримасу на лицу, а према доступним снимцима ради се о повреди левог колена. Све се десило током једног дуела с клупским партнером Тијагом Силвом. Нејмар је ушао у дриблинг и пуцао левом ногом поред искусног штопера, после чега је стао са стране и одмах се ухватио за болно место. Одмах је покушао да чучне и подигне се, али је осетио бол, због чега је наставио да храмље.

Покушао је да настави даље са тренингом, али се одмах видело да ситуација није најбоља. Када је и сам схватио да бол не пролази, Нејмар се у једном тренутку сакрио иза паравана који се користи као "живи зид" приликом извођења слободних удараца, где се опет ухватио за колено. Убрзо је отишао до ивице терена, где је застао на тренутак како би покушао да се сабере, а за њим су дошли и тимски лекари који су га одвели право у свлачионицу!



Доктор Родриго Ласмар је нешто касније саопштио да Нејмарова повреда колена није озбиљније природе, али да ће остати на лечењу и биће под будним оком лекарске службе. Нејмар је у тренинг камп репрезентације стигао на време, у суботу је био део тима, а у недељу је добио слободан дан заједно с остатком екипе. Дужностима се вратио у понедељак увече.

Све ово дешава се само дан пошто је бразилски селектор Тите одлучио да Нејмару скине капитенску траку због кршења екипне дисциплине, али и због грехова из финала Купа Француске када је ударио навијача. Подсетимо, због повреде стопала Нејмар је одсуствовао три пуна месеца почетком године и пропустио чак 18 утакмица, а због старих проблема са адуктором испустио је још пет утакмица у периоду од краја новембра до краја децембра. Прошле сезоне истрпео је прелом метатарзалне кости због које такође није играо три месеца. У последње две године ово му је десета повреда...

Бразил ће у Копа Америка играти у Групи А са Боливијом, Перуом и Венецуелом. Селесао ће први меч одиграти 14. јуна у Сао Паулу против Боливије.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар