Video: Brazil u šoku, povrijedio se Nejmar!

I to dve i po nedelje pre otvaranja Kopa Amerika!

Fudbal 29.05.2019 | 11:18
Video: Brazil u šoku, povrijedio se Nejmar!
Tiha jeza u Brazilu - povredio se Nejmar!

Samo dve i po sedmice pred otvaranje Kopa Amerika na kojem je Brazil domaćin stigla je vest koja je zabrinula kompletnu fudbalsku javnost u zemlji kafe i sambe. Nejmar je odšepao s treninga uz bolnu grimasu na licu, a prema dostupnim snimcima radi se o povredi levog kolena. Sve se desilo tokom jednog duela s klupskim partnerom Tijagom Silvom. Nejmar je ušao u dribling i pucao levom nogom pored iskusnog štopera, posle čega je stao sa strane i odmah se uhvatio za bolno mesto. Odmah je pokušao da čučne i podigne se, ali je osetio bol, zbog čega je nastavio da hramlje.

Pokušao je da nastavi dalje sa treningom, ali se odmah videlo da situacija nije najbolja. Kada je i sam shvatio da bol ne prolazi, Nejmar se u jednom trenutku sakrio iza paravana koji se koristi kao "živi zid" prilikom izvođenja slobodnih udaraca, gde se opet uhvatio za koleno. Ubrzo je otišao do ivice terena, gde je zastao na trenutak kako bi pokušao da se sabere, a za njim su došli i timski lekari koji su ga odveli pravo u svlačionicu!



Doktor Rodrigo Lasmar je nešto kasnije saopštio da Nejmarova povreda kolena nije ozbiljnije prirode, ali da će ostati na lečenju i biće pod budnim okom lekarske službe. Nejmar je u trening kamp reprezentacije stigao na vreme, u subotu je bio deo tima, a u nedelju je dobio slobodan dan zajedno s ostatkom ekipe. Dužnostima se vratio u ponedeljak uveče.

Sve ovo dešava se samo dan pošto je brazilski selektor Tite odlučio da Nejmaru skine kapitensku traku zbog kršenja ekipne discipline, ali i zbog grehova iz finala Kupa Francuske kada je udario navijača. Podsetimo, zbog povrede stopala Nejmar je odsustvovao tri puna meseca početkom godine i propustio čak 18 utakmica, a zbog starih problema sa aduktorom ispustio je još pet utakmica u periodu od kraja novembra do kraja decembra. Prošle sezone istrpeo je prelom metatarzalne kosti zbog koje takođe nije igrao tri meseca. U poslednje dve godine ovo mu je deseta povreda...

Brazil će u Kopa Amerika igrati u Grupi A sa Bolivijom, Peruom i Venecuelom. Selesao će prvi meč odigrati 14. juna u Sao Paulu protiv Bolivije.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar