Цибона води 3:0 против Цедевите!

Сензација у Хрватској – Цибона прекида Цедевитину доминацију?! Кошаркаши Цибоне победили су Цедевиту на гостовању резултатом 76:65 у финалу хрватског првенства.  Још корак до титуле! Хрватски великан надомак освајања прве титуле од 2013. године.  

Кошарка 28.05.2019 | 23:40
Цибона води 3:0 против Цедевите!
Загреб на ногама, Цибона на прагу титуле! Цедевита потучена и трећи пут! Какво финале хрватског првенства!

Цибона је трећи пут заредом победила Цедевиту, актуелног шампиона Хрватске, те дошла на корак од освајања титуле.

После доста неизвесног првог полувремена на паузу је са предношћу отишла Цибона (32:31).

Гости су у другом полувремену углавном водили, а Цедевита ретко успевала да ухвати резултатски прикључак. Почетком четврте деонице домаћин је изједначио, али је Цибона направила серију 7:0 и до краја меча предност само повећала.

Цибону је предводио искусни Дамир Маркота са 23 поена, док је Филип Бундовић имао 16, Иван Новачић 11, а Роко Рогић десет поена.

Са друге стране истакао се Филип Крушлин са 15 поена, Елџин Кук је уписао десет поена и девет скокова, док су по девет поена имали Тони Катић и Џастин Кобс. Значајно је подбацио Џејкоб Пулен, који је за 17 минута забележио три поена.

Уколико Цибона тријумфује у наредном мечу освојиће 19. титулу шампиона Хрватске и прекинути петогодишњу доминацију Цедевите.

Да ли је време за селидбу хрватске титуле, после пет узастопних тријумфа Цедевите у тамошњем првенству?

Цибона је урадила шта је до ње да најави такав сценарио, јер је у уторак савладала браниоца наслова и трећи пут у финалу које се игра на четири победе.

Цедевита - Цибона 65:76 (14:14, 17:18, 22:26, 12:18)

Искусни крилни центар Дамир Маркота предводио је загребачке "вукове" са 23 поена (четири тројке), а важан допринос дао је и одлични Филип Бундовић, са 16 поена.

Са друге стране, за домаћина су највише поена постигли Филип Крушлин (15 поена) и Елџин Кук (10), али нису успели да спрече "брејк" који је Цибони донео чак три меч лопте.

Загреб је устао на ноге, кошаркаши Цибоне славили су и у трећој утакмици финала првенства Хрватске и дошли на праг освајања титуле! После две победе код куће Цибоси су били бољи и у гостима Цедевити и добили трећи меч резултатом 76:65 (14:14, 18:17, 26:22, 18:12), па их само још једна рецка дели од првог шампионског пехара након шест година! 

Цибона је потпуно заслужено стигла и до треће победе, пошто је водила готово целу утакмицу у Дому спортова, где се тим Славена Римца готово потпуно распао... Тренер Иван Велић поново је тактички надмудрио свог противника и великана с огромним финансијским и кадровским проблемима довео на праг титуле. 

Јунак двобоја у редовима Цибоне био је некадашњи играч Цедевита Дамир Маркота с 23 поена (4/9 за три), осам скокова и пет асистенција, а истакао се и Филип Бундовић с 16 поена (3/6 за три). Код Цедевите су најбољи били Филип Крушлин с 15 и Елџин Кук с 10 поена.

Четврта утакмица игра се у четвртак такође у Дому спортова, а евентуална пета у недељу у Драженову Дому, када је Цибона опет домаћин. Цедевита је последњих пет година била шампион Хрватске...

ХРВАТСКА 1 – ПЛЕЈ-ОФ, ФИНАЛЕ

Уторак

Цедевита - Цибона 65:76 /у серији 0:3/

Прву шансу да постане шампион Хрватске, екипа Ивана Велића имаће у четвртак, такође на Цедевитином паркеру у "Дому спортова".

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар