Cibona vodi 3:0 protiv Cedevite!

Senzacija u Hrvatskoj – Cibona prekida Cedevitinu dominaciju?! Košarkaši Cibone pobedili su Cedevitu na gostovanju rezultatom 76:65 u finalu hrvatskog prvenstva.  Još korak do titule! Hrvatski velikan nadomak osvajanja prve titule od 2013. godine.  

Košarka 28.05.2019 | 23:40
Cibona vodi 3:0 protiv Cedevite!
Zagreb na nogama, Cibona na pragu titule! Cedevita potučena i treći put! Kakvo finale hrvatskog prvenstva!

Cibona je treći put zaredom pobedila Cedevitu, aktuelnog šampiona Hrvatske, te došla na korak od osvajanja titule.

Posle dosta neizvesnog prvog poluvremena na pauzu je sa prednošću otišla Cibona (32:31).

Gosti su u drugom poluvremenu uglavnom vodili, a Cedevita retko uspevala da uhvati rezultatski priključak. Početkom četvrte deonice domaćin je izjednačio, ali je Cibona napravila seriju 7:0 i do kraja meča prednost samo povećala.

Cibonu je predvodio iskusni Damir Markota sa 23 poena, dok je Filip Bundović imao 16, Ivan Novačić 11, a Roko Rogić deset poena.

Sa druge strane istakao se Filip Krušlin sa 15 poena, Eldžin Kuk je upisao deset poena i devet skokova, dok su po devet poena imali Toni Katić i Džastin Kobs. Značajno je podbacio Džejkob Pulen, koji je za 17 minuta zabeležio tri poena.

Ukoliko Cibona trijumfuje u narednom meču osvojiće 19. titulu šampiona Hrvatske i prekinuti petogodišnju dominaciju Cedevite.

Da li je vreme za selidbu hrvatske titule, posle pet uzastopnih trijumfa Cedevite u tamošnjem prvenstvu?

Cibona je uradila šta je do nje da najavi takav scenario, jer je u utorak savladala branioca naslova i treći put u finalu koje se igra na četiri pobede.

Cedevita - Cibona 65:76 (14:14, 17:18, 22:26, 12:18)

Iskusni krilni centar Damir Markota predvodio je zagrebačke "vukove" sa 23 poena (četiri trojke), a važan doprinos dao je i odlični Filip Bundović, sa 16 poena.

Sa druge strane, za domaćina su najviše poena postigli Filip Krušlin (15 poena) i Eldžin Kuk (10), ali nisu uspeli da spreče "brejk" koji je Ciboni doneo čak tri meč lopte.

Zagreb je ustao na noge, košarkaši Cibone slavili su i u trećoj utakmici finala prvenstva Hrvatske i došli na prag osvajanja titule! Posle dve pobede kod kuće Cibosi su bili bolji i u gostima Cedeviti i dobili treći meč rezultatom 76:65 (14:14, 18:17, 26:22, 18:12), pa ih samo još jedna recka deli od prvog šampionskog pehara nakon šest godina! 

Cibona je potpuno zasluženo stigla i do treće pobede, pošto je vodila gotovo celu utakmicu u Domu sportova, gde se tim Slavena Rimca gotovo potpuno raspao... Trener Ivan Velić ponovo je taktički nadmudrio svog protivnika i velikana s ogromnim finansijskim i kadrovskim problemima doveo na prag titule. 

Junak dvoboja u redovima Cibone bio je nekadašnji igrač Cedevita Damir Markota s 23 poena (4/9 za tri), osam skokova i pet asistencija, a istakao se i Filip Bundović s 16 poena (3/6 za tri). Kod Cedevite su najbolji bili Filip Krušlin s 15 i Eldžin Kuk s 10 poena.

Četvrta utakmica igra se u četvrtak takođe u Domu sportova, a eventualna peta u nedelju u Draženovu Domu, kada je Cibona opet domaćin. Cedevita je poslednjih pet godina bila šampion Hrvatske...

HRVATSKA 1 – PLEJ-OF, FINALE

Utorak

Cedevita - Cibona 65:76 /u seriji 0:3/

Prvu šansu da postane šampion Hrvatske, ekipa Ivana Velića imaće u četvrtak, takođe na Cedevitinom parkeru u "Domu sportova".

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar