Будућност свјетског тениса долази из Србије!

Али, представља Француску! Њено име је Селена Јанићијевић и има српске корене. Још једна девојчица са ових простора, ступа на велику тениску позорницу.

Тенис 29.05.2019 | 10:59
Будућност свјетског тениса долази из Србије!
Реч је о 16-годишњој Селени, тенисерки српског порекла, која наступа под заставом Француске. Она је добила специјалну позивницу организатора и остварила сан да заигра у Паризу.

Селена је, кажу, веома талентована, у Француској од ње тек очекују праве ствари, а тренутно је 29. на јуниорској листи.

Сада је добила прилику да дебитује на Гренд слему и то против младе и талентоване Пољакиње Иге Швјонтек, 104. на WТА листи. Она је тај меч изгубила у два сета (6:3, 6:0), али притом приказала игру коју не могу многе њене вршњакиње.

Селена је у грчкој митологији била богиња Месеца, а млада тенисерка, која је рођена 23. јула 2002. године, одрастала је гледајући Новака Ђоковића, чији је велики обожавалац.

Каже да не подсећа на било коју играчицу и да жели да буде запамћена по својој игри. За њу говоре да игра веома агресивно, да воли да напада и да је велики борац, никад се не предаје.

Од почетка године, тријумфовала је на два јуниорска турнира, у Броми у Шведској и на турниру у Мароку у марту.

Кристина Младеновић, тенисерка такође српског порекла, била је изненађена да има још једна играчица наших корена која игра за Француску.

"Како се зове? Извините, не знам је", рекла је Кики француским новинарима када су је питали о Селени.

Последње две године тренира у једној приватној академији, уз њу је стално отац Мики.

"Ово је сан, али Гренд слем није забава, морате добро да играте", изјавила је млада тенисерка.

Њен отац каже да је пред њом још дуг пут.

"Вајд карта није гаранција успеха, радије бих то гледао као велико искуство за њу и прилика да види какви су захтеви тениса на највишем нивоу", изјавио је француским медијима.

Ако ништа друго, 46.000 долара обезбеђених за наступ у првом колу, довољна је залиха да испланира буџет за остатак сезоне, што ће јој помоћи на наредним путовањима и турнирима.

Али, историја тениса је таква да се некада тинејџерке правиле чуда. У тенису је и то и даље могуће.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар