Budućnost svjetskog tenisa dolazi iz Srbije!

Ali, predstavlja Francusku! Njeno ime je Selena Janićijević i ima srpske korene. Još jedna devojčica sa ovih prostora, stupa na veliku tenisku pozornicu.

Tenis 29.05.2019 | 10:59
Budućnost svjetskog tenisa dolazi iz Srbije!
Reč je o 16-godišnjoj Seleni, teniserki srpskog porekla, koja nastupa pod zastavom Francuske. Ona je dobila specijalnu pozivnicu organizatora i ostvarila san da zaigra u Parizu.

Selena je, kažu, veoma talentovana, u Francuskoj od nje tek očekuju prave stvari, a trenutno je 29. na juniorskoj listi.

Sada je dobila priliku da debituje na Grend slemu i to protiv mlade i talentovane Poljakinje Ige Švjontek, 104. na WTA listi. Ona je taj meč izgubila u dva seta (6:3, 6:0), ali pritom prikazala igru koju ne mogu mnoge njene vršnjakinje.

Selena je u grčkoj mitologiji bila boginja Meseca, a mlada teniserka, koja je rođena 23. jula 2002. godine, odrastala je gledajući Novaka Đokovića, čiji je veliki obožavalac.

Kaže da ne podseća na bilo koju igračicu i da želi da bude zapamćena po svojoj igri. Za nju govore da igra veoma agresivno, da voli da napada i da je veliki borac, nikad se ne predaje.

Od početka godine, trijumfovala je na dva juniorska turnira, u Bromi u Švedskoj i na turniru u Maroku u martu.

Kristina Mladenović, teniserka takođe srpskog porekla, bila je iznenađena da ima još jedna igračica naših korena koja igra za Francusku.

"Kako se zove? Izvinite, ne znam je", rekla je Kiki francuskim novinarima kada su je pitali o Seleni.

Poslednje dve godine trenira u jednoj privatnoj akademiji, uz nju je stalno otac Miki.

"Ovo je san, ali Grend slem nije zabava, morate dobro da igrate", izjavila je mlada teniserka.

Njen otac kaže da je pred njom još dug put.

"Vajd karta nije garancija uspeha, radije bih to gledao kao veliko iskustvo za nju i prilika da vidi kakvi su zahtevi tenisa na najvišem nivou", izjavio je francuskim medijima.

Ako ništa drugo, 46.000 dolara obezbeđenih za nastup u prvom kolu, dovoljna je zaliha da isplanira budžet za ostatak sezone, što će joj pomoći na narednim putovanjima i turnirima.

Ali, istorija tenisa je takva da se nekada tinejdžerke pravile čuda. U tenisu je i to i dalje moguće.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar