Браћа у АБА лиги...

У спорту постоји доста занимљивих примера где су рођена браћа играла заједно, али и оних других где су наступали један против другог.

Кошарка 29.05.2019 | 09:43
Браћа у АБА лиги...
То није мимоишло ни кошаркаше са ових простора који су са великим успехом наступали или још наступају у АБА лиги, најквалитетнијем регионалном спортском такмичењу.

Чак седморица браће су играли заједно у истом клубу, или су били љути ривали на паркету.

За Будућност су наступали Сеад и Суад Шеховић, за Задар Иван и Марко Рамљак, док су у МЗТ-у заједно играли Урош и Марко Луковић, а куриозитет су браћа Аранитовић.

Петар је играо за Партизан, док је Александар бранио боје највећег ривала Црвене звезде, а управо је он 2017. године прешао у редове црно-белих.

Поред наведених, треба истаћи Уроша и Владимира Лучића, први је у АБА лиги бранио боје Радничког, Крке и МЗТ-а, док је Владимир све време носио дрес црно-белих. Огњен и Немања Јарамаз су такође мењали клубове.

Интересантно је да су обојица играли за Партизан и Мегу, али никад нису играли заједно. Ту су и Словенци Еразем и Домен Лорбек, чланови љубљанске Олимпије, а не треба заборавити ни Марија и Анту Делаша.

Урош Луковић истиче да му је чудно кад игра против Марка и да увек има неких боцкања кад се заврши дуел.

"Кад смо играли заједно у неком клубу, то је некако било и ок. Навикнеш се на то, тренирате, и ту нема ништа чудно. Али много интересантније је када играте један против другог. Нас двојица смо доста пута били на супротним странама, и тада један другог “прозивамо”. Наравно у то се укључе и родитељи, па један навија за мене, а други за брата. И тако се мењају. То надмудривање траје кратко, после све по старом. Чак смо и ове сезоне играли један против другог, ми смо гостовали Игокеи", изјавио је Урош Луковић.

Без дилеме највећа звезда међу браћама је Еразем Лорбек који је имао блиставу каријеру наступајући за Фортитудо, Малагу, ЦСКА, Бенетон, али највећу каријеру је остварио у Барселони за коју је играо чак пет сезона.

Ту је и Владимир Лучић, који са великим успехом наступао за Партизан, као и Бајерн из Минхена, где је већ неколико година један од најбољих играча немачке екипе.

Најпознатија браћа кошаркаши на Старом континенту данас су вероватно Пау и Марк Гасол, док шпанци могу да се подиче и тандемима Алонфсо и Фелипе Рејес, Вили и Хуанло Ернангомес.

Летонци имају Даириса и Дависа Бертранса, Руси Михаила и Димитра Кулагина, Словенци Горана и Зорана Драгића, а Грци браћу Адетокумбо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар