Виљаш Боаш добио посао након двије године!

Жив је Андре. . . ! Португалски стручњак преузео тренерску функцију на Велодрому.

Фудбал 29.05.2019 | 10:40
Виљаш Боаш добио посао након двије године!
Андре Виљаш Боаш (41), некадашњи тренер Порта, Челсија, Тотенхема и Зенита, именован је данас и званично за новог тренера Олимпика из Марсеља. Познати стручњак наследиће на овој позицији Француза Рудија Гарсију који је смењен прошле недеље након разочаравајућег петог места у Лиги 1.

Занимљиво, Виљаш Боаш је без посла био готово две године још од растанка са кинеским Шангајем у новембру 2017. и то после сезоне у којој их је предводио до другог места у тамошњој Суперлиги и купу, као и до полуфинала азијске Лиге шампиона.  

Португалац је у Енглеској имао занимљиву каријеру, а смењен је са функције тренера Челсија 2012. у првој сезони када је његов наследник Роберто Ди Матео одвео Плавце до тррофеја у Лиги шампиона.

У лето 2012. Виљаш Боаш наследио је Харија Реднапа на клупи Тотенхема са којим је био пети на табели, али се није дуго задржао ни на Вајт Харт Лејну, већ у децембру 2013. добио је отказ после којег је све сезоне ради у руском Зениту из Санкт Петербурга.

Убедљиво најбоље резултате у каријери постигао је са Портом који је одвео до триплете (Примеира, куп и Лига Европе) у сезони 2010/11. и тим успехом се препоручио фудбалској јавности.

Андре Виљаш Боаш је потписао двогодишњи уговор са Олимпиком из Марсеља.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар