Viljaš Boaš dobio posao nakon dvije godine!

Živ je Andre. . . ! Portugalski stručnjak preuzeo trenersku funkciju na Velodromu.

Fudbal 29.05.2019 | 10:40
Viljaš Boaš dobio posao nakon dvije godine!
Andre Viljaš Boaš (41), nekadašnji trener Porta, Čelsija, Totenhema i Zenita, imenovan je danas i zvanično za novog trenera Olimpika iz Marselja. Poznati stručnjak naslediće na ovoj poziciji Francuza Rudija Garsiju koji je smenjen prošle nedelje nakon razočaravajućeg petog mesta u Ligi 1.

Zanimljivo, Viljaš Boaš je bez posla bio gotovo dve godine još od rastanka sa kineskim Šangajem u novembru 2017. i to posle sezone u kojoj ih je predvodio do drugog mesta u tamošnjoj Superligi i kupu, kao i do polufinala azijske Lige šampiona.  

Portugalac je u Engleskoj imao zanimljivu karijeru, a smenjen je sa funkcije trenera Čelsija 2012. u prvoj sezoni kada je njegov naslednik Roberto Di Mateo odveo Plavce do trrofeja u Ligi šampiona.

U leto 2012. Viljaš Boaš nasledio je Harija Rednapa na klupi Totenhema sa kojim je bio peti na tabeli, ali se nije dugo zadržao ni na Vajt Hart Lejnu, već u decembru 2013. dobio je otkaz posle kojeg je sve sezone radi u ruskom Zenitu iz Sankt Peterburga.

Ubedljivo najbolje rezultate u karijeri postigao je sa Portom koji je odveo do triplete (Primeira, kup i Liga Evrope) u sezoni 2010/11. i tim uspehom se preporučio fudbalskoj javnosti.

Andre Viljaš Boaš je potpisao dvogodišnji ugovor sa Olimpikom iz Marselja.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar