Званично: Џентлмен Гатузо отишао из Милана!

И опростио 11. 000. 000 евра! Клуб напустио и Леонардо, али о Риновом потезу се гласно прича на Чизми. . .

Фудбал 29.05.2019 | 09:24
Званично: Џентлмен Гатузо отишао из Милана!
Оно што је било најављено, сада је добило потврду - Ђенаро Гатузо од данас више није тренер Милана, саопштено је на званичном клупском сајту!

После више од годину и по дана рада у клубу где је стекао играчку славу популарни Рино споразумно је раскинуо уговор и више неће обављати тренерску дужност. С њим је из клуба отишао и спортски директор Леонардо. Како је објашњено у саопштењу на сајту Росонера, две стране брзо су дошле до споразумног раскида уговора, а италијански Скај одмах је објавио да се Гатузо одрекао плате за преостале две године, што је отприлике 11.000.000 евра бруто (пре пореских одбитака). 

Гатузо је тако повукао потез какав се све ређе виђа у модерном фудбалу. Уместо да остане на платном списку клуба или тражи одређену врсту одштете, Гатузо је овим гестом желео да искаже љубав према Милану, а од челника клуба тражио је само да преостала дуговања буду исплаћена свим његовим помоћницима, који такође иду у комплету. То је отприлике око 4.000.000 евра бруто за период до јуна 2021. године. Овакав расплет могао се наслутити после Гатузове изјаве да његов однос с Миланом „никада није био питање новца“.

„Имао сам привилегију да упознам Ђенара Гатуза и сарађујем с њим током последњих шест месеци откако сам у клубу. Рино је дао све од себе у овој сезони, радио је неуморно и увек преузимао пуну одговорност за све своје потезе. Клуб му је увек био изнад свега и зато из дубине душе кажем: 'Хвала ти, Рино'. Било је задовољство“, изјавио је генерални директор Милана Иван Газидис.

Гатузо је данас поподне виђен испред Цаса Милан у друштву свог асистента Ђиђија Рићија. Заједно су ишли на разговор с управом Милана. Уз њих су били и кондициони тренер Бруно Доминићи и тренер голмана Валерио Фиори. После двочасовног састанка је донета одлука о дефинитивном растанку. У Милан је стигао током маја 2017, када је преузео дужности тренера младог тима Росонера, а у први тим прекомандован је крајем новембра исте године, недуго пошто је Винћенцо Монтела смењен. После добрих резултата и рехабилитовања екипе у априлу 2018. Гатузо је потписао трогодишњи уговор, који је требало да важи до јуна 2021. године.

Пре него што је озваничен раскид сарадње с Гатузом, Милан се путем саопштења обратио јавности како би обелоданио да Леонардо више није спортски директор.

“Леонардо је у Милан дошао у тренутку када је и те како био потребан клубу, неколико седмица пре затварања летње трансфер пијаце. У веома тешким околностима ставио је своје срце и душу на црту и своју енергију усмерио на остварење амбиција клуба. Јако сам захвалан Леонарду за све што је урадио и желимо му све најбоље у даљој каријери“, поручио је Газидис.

Обе одлуке клупске управе дошле су пошто Милан ни ове сезоне није успео да се избори за место у Лиги шампиона, због чега је амерички инвестициони фонд Елиот решио да направи нови рез и додатно освежи директорски кадар.

Према информацијама из Италије, из клуба неће отићи легендарни капитен Паоло Малдини, пошто је идеја руководећих кадрова да га задрже и доделе му озбиљнију функцију у клубу. Можда баш Леонардову. С друге стране, приче о могућем доласку спортског директора Лила Луиса Кампоса испоставиле су се као нетачне и он неће добити своју столицу у директорском пулу Милана.

Пред Миланом је свакако период великих изазова, како на финансијском, тако и на кадровском плану...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар