Шпанија на ногама због хапшења фудбалера!

Под сумњом и прошлонедељна утакмица која је решила питање путника у Лигу шампиона, бивши играч Реала пао као шеф криминалне групе! Ово је, како ствари стоје, само почетак. . .

Фудбал 28.05.2019 | 23:30
Шпанија на ногама због хапшења фудбалера!
Велики скандал тресе шпански фудбал. После јутрошњих информација да је похапшено неколико фудбалера због основане сумње да су умешани у намештање резултата у финишу прошле сезоне, са Пиринеја стижу нове информације које се тичу спорне утакмице последњег кола овогодишњег шампионата. И не ради се о било ком сусрету, већ о оном који је одлучио путника у Лигу шампиона. Под озбиљном сумњом је сусрет Ваљдолида и Валенсије, односно тријумф Слепих мишева (2:0) који им је омогућио пласман на четвро место на крају првенства. 

Ваљадолид је уочи тог меч већ био обезбедио опстанак, пошто је недељу дана раније савладао Ваљекано, па је сада неколико њихових играча под истрагом да су одиграли "нешто лежерније", или да нису били довољно мотивисани наводи Ел Паис. 

У извештају се још каже да нема основа за сумњу да су званичници два клуба били уплетени у целу причу, већ да је све било ствар договора између играча два клуба

Подсетимо, јутрос је покренута полицијска операција на пријаву чених људи Ла Лиге.

Неколико садашњих и бивших фудбалера из прве и друге лиге приведено је под оптужбом да су учествовали у намештаљкама како би прибавили противправну корист. Према информацијама из полиције глава те криминалне организације је бивши играч Реала Раул Браво. Заједно са њим пали су Борха Фернандез из Ваљадолида, Карлос Аранда, бивши фудбалер многих прволигашких тимова, Саму Дијаз из Хетафеа и Ињиго Лопез, члан Депортиво Ла Коруње. 

Из Енглеске стижу вести да је ухапшен и Самјуел Саиз, сада члан Лидса.  

Осим играча приведени су и Аугустин Ласоса, први човек Уеске, односно Карлос Галиндо, шеф медицинске службе истог клуба. Полиција је претходно детаљно претресла просторије Уеске. 

Сви похапшени оптужени су за припадност криминалној организацији која се бави и прањем новца. 

Делује да је ово само почетак...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар