Španija na nogama zbog hapšenja fudbalera!

Pod sumnjom i prošlonedeljna utakmica koja je rešila pitanje putnika u Ligu šampiona, bivši igrač Reala pao kao šef kriminalne grupe! Ovo je, kako stvari stoje, samo početak. . .

Fudbal 28.05.2019 | 23:30
Španija na nogama zbog hapšenja fudbalera!
Veliki skandal trese španski fudbal. Posle jutrošnjih informacija da je pohapšeno nekoliko fudbalera zbog osnovane sumnje da su umešani u nameštanje rezultata u finišu prošle sezone, sa Pirineja stižu nove informacije koje se tiču sporne utakmice poslednjeg kola ovogodišnjeg šampionata. I ne radi se o bilo kom susretu, već o onom koji je odlučio putnika u Ligu šampiona. Pod ozbiljnom sumnjom je susret Valjdolida i Valensije, odnosno trijumf Slepih miševa (2:0) koji im je omogućio plasman na četvro mesto na kraju prvenstva. 

Valjadolid je uoči tog meč već bio obezbedio opstanak, pošto je nedelju dana ranije savladao Valjekano, pa je sada nekoliko njihovih igrača pod istragom da su odigrali "nešto ležernije", ili da nisu bili dovoljno motivisani navodi El Pais. 

U izveštaju se još kaže da nema osnova za sumnju da su zvaničnici dva kluba bili upleteni u celu priču, već da je sve bilo stvar dogovora između igrača dva kluba

Podsetimo, jutros je pokrenuta policijska operacija na prijavu čenih ljudi La Lige.

Nekoliko sadašnjih i bivših fudbalera iz prve i druge lige privedeno je pod optužbom da su učestvovali u nameštaljkama kako bi pribavili protivpravnu korist. Prema informacijama iz policije glava te kriminalne organizacije je bivši igrač Reala Raul Bravo. Zajedno sa njim pali su Borha Fernandez iz Valjadolida, Karlos Aranda, bivši fudbaler mnogih prvoligaških timova, Samu Dijaz iz Hetafea i Injigo Lopez, član Deportivo La Korunje. 

Iz Engleske stižu vesti da je uhapšen i Samjuel Saiz, sada član Lidsa.  

Osim igrača privedeni su i Augustin Lasosa, prvi čovek Ueske, odnosno Karlos Galindo, šef medicinske službe istog kluba. Policija je prethodno detaljno pretresla prostorije Ueske. 

Svi pohapšeni optuženi su za pripadnost kriminalnoj organizaciji koja se bavi i pranjem novca. 

Deluje da je ovo samo početak...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar