Може и мања плата, само не назад у Кину!

Гудељев избор! Тамо се уосталом већ добро напунио!

Фудбал 29.05.2019 | 13:50
Може и мања плата, само не назад у Кину!
Својевремено се умувао међу најплаћенији српске фудбалере. Тијенђин Теда, а после и Гуангждоу Евергранде годишње су издвајали око 5.000.000 евра за плату Немање Гудеља. Али чини се да је сада већ бивши репрезентативац Србије изгустирао Далеки исток за тих годину и по дана у Кини и да сада жели по сваку цену да остане у Европи.

Подсетимо, Гудељ се на Стари континент вратио августа 2018. када га је Спортинг узео на једногодишњу позајмицу. Она истиче у јуну, а уговор са Еверграндеом му траје до краја календарске године. С тим да се Гудељ најрадије не би ни ваћао, па пристаје и на смањење плате у Лисабону.

“Желим само да останем у Португалији и Спортингу. То би било савршено. Знам да овде није нормално да зарађујем колико у Кини, није то нормално ни у остатку Европе, али већ сам рекао да ми то није проблем”, рекао је Гудељ новинарима.

Додао је и да је већ говорио са тренером Марселом Кајзером, који је такође за продужетак сарадње. Сад је само остало да се убеди и управа Гуанџоуа, али ни то вероватно неће бити непремостива препрека. Посебно с обзиром на велику Гудељову жељу да се врати у Спортинг и појури титулу првака Примеире, пошто такав успех још чека.

“Ове сезоне смо освојили два пехара у куп такмичењима, али можемо више у првенству”, оптимиста је Гудељ.

Истина, Спортинг ће овог лета имати доста новца на располагању, пошто се очекује да ће продаја капитена Бруна Фернандеша у клуб унети озбиљну своту новца, не мање од 50.000.000 евра. Друго је питање да ли ће Спортинг успето да надомести његов квалтет.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар