Može i manja plata, samo ne nazad u Kinu!

Gudeljev izbor! Tamo se uostalom već dobro napunio!

Fudbal 29.05.2019 | 13:50
Može i manja plata, samo ne nazad u Kinu!
Svojevremeno se umuvao među najplaćeniji srpske fudbalere. Tijenđin Teda, a posle i Guangždou Evergrande godišnje su izdvajali oko 5.000.000 evra za platu Nemanje Gudelja. Ali čini se da je sada već bivši reprezentativac Srbije izgustirao Daleki istok za tih godinu i po dana u Kini i da sada želi po svaku cenu da ostane u Evropi.

Podsetimo, Gudelj se na Stari kontinent vratio avgusta 2018. kada ga je Sporting uzeo na jednogodišnju pozajmicu. Ona ističe u junu, a ugovor sa Evergrandeom mu traje do kraja kalendarske godine. S tim da se Gudelj najradije ne bi ni vaćao, pa pristaje i na smanjenje plate u Lisabonu.

“Želim samo da ostanem u Portugaliji i Sportingu. To bi bilo savršeno. Znam da ovde nije normalno da zarađujem koliko u Kini, nije to normalno ni u ostatku Evrope, ali već sam rekao da mi to nije problem”, rekao je Gudelj novinarima.

Dodao je i da je već govorio sa trenerom Marselom Kajzerom, koji je takođe za produžetak saradnje. Sad je samo ostalo da se ubedi i uprava Guandžoua, ali ni to verovatno neće biti nepremostiva prepreka. Posebno s obzirom na veliku Gudeljovu želju da se vrati u Sporting i pojuri titulu prvaka Primeire, pošto takav uspeh još čeka.

“Ove sezone smo osvojili dva pehara u kup takmičenjima, ali možemo više u prvenstvu”, optimista je Gudelj.

Istina, Sporting će ovog leta imati dosta novca na raspolaganju, pošto se očekuje da će prodaja kapitena Bruna Fernandeša u klub uneti ozbiljnu svotu novca, ne manje od 50.000.000 evra. Drugo je pitanje da li će Sporting uspeto da nadomesti njegov kvaltet.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar