РГ: Гаврилова предала, Крунићева у 2. колу!

Српска тенисерка Александра Крунић пласирала се у друго коло Ролан Гароса после предаје Аустралијанке, Дарје Гаврилове.

Тенис 28.05.2019 | 18:41
РГ: Гаврилова предала, Крунићева у 2. колу!
Крунићева је до победе дошла после вођства од 1-0 у сетовима (6:3, 2:2).

Крунићева је по трећи пут заредом победила Гаврилову у међусобним сусретима и прекинула низ од пет узастопних пораза на WТА Туру.

Српска тенисерка је на терену провела тек нешто више од једног сата, а разлог тога је што јој је противница предала меч због проблема са бутином, које је задобила током дуела.

Александра је прва дошла до брејк лопти, али их није искористила. Дарја је то казнила и повела са 3:2, те имала и гем лопте да потврди брејк и оде на два гема вишка.

Ипак, уследила је велика серија српске тенисерке, која је освојила четири узастопна гема и дошла до преокрета, те и освајања првог сета – 6:3.

Крунићева је добро почела и други део игре и имала брејк лопте на самом старту. Гаврилова је успела да се извуче и освоји тај гем. У наредном је Крунићева изједначила, а Гаврилова се тада први пут пожалила на проблем са бутином.

Аустралијска тенисерка руског порекла успела је да одигра још два гема, али је бол ипак био превелики и морала је да преда меч.

Крунићева ће се у другом колу састати са украјинском тенисерком Лесјом Тсуренко, која је у два сета, веома лако, савладала Канађанку Ежени Бушар (6:2, 6:2).

Велики преокрет Осаке и пласман у друго коло Ролан Гароса! Јапанска тенисерка Наоми Осака савладала је словачку играчицу Ану Каролину Шмједлову са 2-1 (0:6, 7:6, 6:1) у сетовима после великог преокрета.

Умало смо у првом колу Ролан Гароса видели тектонске поремећаје, пошто је јапанско–америчка тенисерка Наоми Осака била на рубу испадања са Гренд Слема у Паризу.

Ана Каролина Шмједлова је имала прилично импресивну игру у првом сету пошто је почистила Осаку са 6:0 у првом сету за свега 22 минута тениса.

Осака се већ мало консолидовала на старту другог сета, успела да направи брејк у другом гему и да поведе са 3:0, али је Словакиња успела да одговори са три везана гема и поново смо имали драму.

Имала је Шмједлова прилику да нокаутира Осаку и "пошаље је кући" после брејка у деветом гему и вођства од 5:4, али је Осака успела да врати тај гем и одведе други сет у тај брејк, у коме је била концентрисанија и квалитетнија и изборила трећи одлучујући сет.

Осака је у трећем сету изгледала доста боље него у претходна два и потпуно заслужено дошла до великог преокрета и победе од 2-1 у сетовима, па ће у другом колу Ролан Гароса играти са Викторијом Азаренком која је била боља од Јелене Остапенко.

Остапенко је била фаворит у дуелу са Викторијом Азаренком, пошто се ипак ради о особи која је 2017. године освојила Ролан Гарос. Азаренка је за један час и 50 минута успела да савлада Остапенкову са 2-0 у сетовима, резултатом 6:4, 7:6.

Арина Сабаленка, 11. носилац овог Грен Слема била је боља од Доминике Цибулкове са 2-0 у сетовима (7:6, 6:1) после нешто више од 90 минута игре. Сабаленка је имала чак пет асова, и 36 освојених поена на првом сервису и укупно је направила 31 винер.

Сабаленка ће у другом колу Ролан Гароса играти против Аманде Анисимове.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар