Готово је са селфијем, стигао "стефди"

Обиђете светски познату знаменитост, усликате селфи испред ње и окачите на Инстаграм. Убрзо, почињу да пљуште комплименти за тебе од свих твојих виртуалних пријатеља, а чудо иза тебе постаје управо то, нешто тамо иза.

Занимљивости 28.05.2019 | 09:57
Готово је са селфијем, стигао "стефди"
Међутим, уметница Стефани Ли Руоз је пронашла начин да документује своја путовања, где је на сликама у првом плану поглед, а не она иако је и она у кадру. Стигао је СТЕФДИЕС!

Оригиналне фотографије на којима Стефани једва и приметите, али је ипак приметите, јер лежи на земљи лицем окренута надоле, одушевиле су људе широм света. Стефани је и објаснила шта СТЕФДИЕС заправо значи.

"Поента СТЕФДИЕС-а је у томе што је ономе ко гледа фотографију дозвољено да у њој и учествује, било да се ради о замишљању околности у којима је слика настала, или у поновном стварању СТЕФДИЕС-а на својим фотографијама2, објаснила је Стефани.

СТЕФДИЕС фотографија настаје у тренутку, за њу нема претходне припреме. Стефани не монтира ништа и не користи реквизите, слике су такве какве их и видите.

"Сви СТЕФДИЕС-и настају спонтано из мог свакодневног живота. Они су супротни селфијима, анти-селфији. Селфији настају у контролисаним условима, са специфичним осветљењем, коса, шминка, гардероба, све мора да буде савршено и оријентисани су на особу. То је искривљена и манипулисана слика", каже ово уметница.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар