Gotovo je sa selfijem, stigao "stefdi"

Obiđete svetski poznatu znamenitost, uslikate selfi ispred nje i okačite na Instagram. Ubrzo, počinju da pljušte komplimenti za tebe od svih tvojih virtualnih prijatelja, a čudo iza tebe postaje upravo to, nešto tamo iza.

Zanimljivosti 28.05.2019 | 09:57
Gotovo je sa selfijem, stigao "stefdi"
Međutim, umetnica Stefani Li Ruoz je pronašla način da dokumentuje svoja putovanja, gde je na slikama u prvom planu pogled, a ne ona iako je i ona u kadru. Stigao je STEFDIES!

Originalne fotografije na kojima Stefani jedva i primetite, ali je ipak primetite, jer leži na zemlji licem okrenuta nadole, oduševile su ljude širom sveta. Stefani je i objasnila šta STEFDIES zapravo znači.

"Poenta STEFDIES-a je u tome što je onome ko gleda fotografiju dozvoljeno da u njoj i učestvuje, bilo da se radi o zamišljanju okolnosti u kojima je slika nastala, ili u ponovnom stvaranju STEFDIES-a na svojim fotografijama2, objasnila je Stefani.

STEFDIES fotografija nastaje u trenutku, za nju nema prethodne pripreme. Stefani ne montira ništa i ne koristi rekvizite, slike su takve kakve ih i vidite.

"Svi STEFDIES-i nastaju spontano iz mog svakodnevnog života. Oni su suprotni selfijima, anti-selfiji. Selfiji nastaju u kontrolisanim uslovima, sa specifičnim osvetljenjem, kosa, šminka, garderoba, sve mora da bude savršeno i orijentisani su na osobu. To je iskrivljena i manipulisana slika", kaže ovo umetnica.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar