ЛШ: Покетино пред најтежом одлуком у каријери!

Тотенхем ће у суботу, 1. јуна, играти против Ливерпула на "Метрополитану" у првом финалу Лиге шампиона за Покетина, Кејна и Спарсе, генерално.

Фудбал 28.05.2019 | 00:00
ЛШ: Покетино пред најтежом одлуком у каријери!
Хари Кејн наступа за Тотенхем од 2004. године, у настојањима да избори место у тим четири пута одлазио је на позајмице, радио, сачекао и искористио шансу коју му је одмах по доласку из Саутемптона пружио менаџер Маурицио Покетино.

Током пет година сарадње са Аргентинцем, Кејн је постао неизоставан део навале репрезентације Енглеске, проглашен је за најбољег младог играча у сезони 2014/15 и први стрелац лиге у сезони 2015/16, постигао је 164 поготка на 252 наступа за "певце", али ниједан од 9. марта ове године и пораза од Саутемптона  резултатом 2:1.

Кејн се нешто више од месец дана касније повредио и пропустио последњих шест кола Премијер лиге, чувени реванш са Манчестер ситијем у четвртфиналу и још чувенији двомеч са Ајаксом у полуфиналу Лиге шампиона, али је захваљујући необично дугој паузи од три недеље између завршетка сезоне у Енглеској и финала Лиге шампиона дошао у ситуацију да, ипак, наступи у најважнијој утакмици у историји клуба.

Тотенхем ће у суботу, 1. јуна, играти против Ливерпула на "Метрополитану" у првом финалу Лиге шампиона за Покетина, Кејна и Спарсе, генерално.

"Осећам се добро. Крајем прошле недеље сам се прикључио екипи. За сада нема проблема. Ове недеље морам да се што боље физички припремим, а остало је на тренеру. Осећам да сам спреман да играм у свакој утакмици, али, све је на тренеру", навео је Кејн, први стрелац тима ове сезоне са 24 поготка испред Хјеон-мин Суна који је постигао четири мање.

Међутим, онај ко сигурно има дилему око тога да ли би Тотенхем требало да почне утакмицу у Мадриду са Кејном у стартној постави - бар у овом тренутку - јесте менаџер тима, Покетино. Њему је овог пролећа на маестралан начин успевало да надокнади Кејнове изостанке у мечевима Лиге шампиона на "Етихаду" и "Јохан Кројф арени", али не и у првенству где су резултати овог тима били алармантно лоши.

Без обзира што је добио зелено светло да тренира са екипом пет дана пре финалног окршаја са "редсима" на новом стадиону Атлетико Мадрида, тешко је очекивати да ће Кејн почетак утакмице дочекати у форми из првог дела сезоне, односно до прве озбиљније повреде - оне због које је пропустио пет утакмица крајем јануара и почетком фебруара.

Кејн се вратио, постигао три гола на наредних шест утакмица и потом поново повредио скочни зглоб што је повреда са којом се мучио и претодне сезоне.

Аргентинац ће до јубиларног десетог дуела са Јиргеном Клопом морати да процени да ли је тренутак да први и највреднији играч клуба, стартни нападач "гордог албиона", прихвати да је у интересу тима да почне најважнији меч у каријери са клупе или је Кејн такав фудбалер да се питање његовог наступа у утакмици попут ове не поставља ако је здрав.

"Хари Кејн се од петка или суботе вратио тренинзима са екипом. Његова ситуација је врло позитивна. Имамо недељу дана да га проценимо и видимо како напредује. Важно је како се он осећа, а он је врло позитиван. Видећемо шта ће бити. Не кажем да ће бити 100 одсто спреман или да ће бити спреман за утакмицу од почетка, да ће бити на клупи, или да неће играти, али ми смо врло, врло позитивни и задовољни његовим напретком", рекао је Покетино.

Ливерпул је ове сезоне победио Тотенхем резултатом 2:1 у оба меча у Премијер лиги, а скор између Покетина и Клопа до суботе увече износиће 1-4-4.

"Уз финале Светског првенства, финале Лиге шампиона је једна од најважнијих утакмица на свету. То ће бити другачија утакмица и за њу се не можемо припремати на основу онога што се догодило пре пар месеци. Околности су потпуно другачије. Биће потпуно другачије и због тога се концентришемо само на себе", навео је Покетино.

Претходне недеље аргентински стручњак узбуркао је острвску јавност изјавом да ће размислити о останку у Тотенхему уколико се ова сезона заврши титулом првака Европе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар