LŠ: Poketino pred najtežom odlukom u karijeri!

Totenhem će u subotu, 1. juna, igrati protiv Liverpula na "Metropolitanu" u prvom finalu Lige šampiona za Poketina, Kejna i Sparse, generalno.

Fudbal 28.05.2019 | 00:00
LŠ: Poketino pred najtežom odlukom u karijeri!
Hari Kejn nastupa za Totenhem od 2004. godine, u nastojanjima da izbori mesto u tim četiri puta odlazio je na pozajmice, radio, sačekao i iskoristio šansu koju mu je odmah po dolasku iz Sautemptona pružio menadžer Mauricio Poketino.

Tokom pet godina saradnje sa Argentincem, Kejn je postao neizostavan deo navale reprezentacije Engleske, proglašen je za najboljeg mladog igrača u sezoni 2014/15 i prvi strelac lige u sezoni 2015/16, postigao je 164 pogotka na 252 nastupa za "pevce", ali nijedan od 9. marta ove godine i poraza od Sautemptona  rezultatom 2:1.

Kejn se nešto više od mesec dana kasnije povredio i propustio poslednjih šest kola Premijer lige, čuveni revanš sa Mančester sitijem u četvrtfinalu i još čuveniji dvomeč sa Ajaksom u polufinalu Lige šampiona, ali je zahvaljujući neobično dugoj pauzi od tri nedelje između završetka sezone u Engleskoj i finala Lige šampiona došao u situaciju da, ipak, nastupi u najvažnijoj utakmici u istoriji kluba.

Totenhem će u subotu, 1. juna, igrati protiv Liverpula na "Metropolitanu" u prvom finalu Lige šampiona za Poketina, Kejna i Sparse, generalno.

"Osećam se dobro. Krajem prošle nedelje sam se priključio ekipi. Za sada nema problema. Ove nedelje moram da se što bolje fizički pripremim, a ostalo je na treneru. Osećam da sam spreman da igram u svakoj utakmici, ali, sve je na treneru", naveo je Kejn, prvi strelac tima ove sezone sa 24 pogotka ispred Hjeon-min Suna koji je postigao četiri manje.

Međutim, onaj ko sigurno ima dilemu oko toga da li bi Totenhem trebalo da počne utakmicu u Madridu sa Kejnom u startnoj postavi - bar u ovom trenutku - jeste menadžer tima, Poketino. Njemu je ovog proleća na maestralan način uspevalo da nadoknadi Kejnove izostanke u mečevima Lige šampiona na "Etihadu" i "Johan Krojf areni", ali ne i u prvenstvu gde su rezultati ovog tima bili alarmantno loši.

Bez obzira što je dobio zeleno svetlo da trenira sa ekipom pet dana pre finalnog okršaja sa "redsima" na novom stadionu Atletiko Madrida, teško je očekivati da će Kejn početak utakmice dočekati u formi iz prvog dela sezone, odnosno do prve ozbiljnije povrede - one zbog koje je propustio pet utakmica krajem januara i početkom februara.

Kejn se vratio, postigao tri gola na narednih šest utakmica i potom ponovo povredio skočni zglob što je povreda sa kojom se mučio i pretodne sezone.

Argentinac će do jubilarnog desetog duela sa Jirgenom Klopom morati da proceni da li je trenutak da prvi i najvredniji igrač kluba, startni napadač "gordog albiona", prihvati da je u interesu tima da počne najvažniji meč u karijeri sa klupe ili je Kejn takav fudbaler da se pitanje njegovog nastupa u utakmici poput ove ne postavlja ako je zdrav.

"Hari Kejn se od petka ili subote vratio treninzima sa ekipom. Njegova situacija je vrlo pozitivna. Imamo nedelju dana da ga procenimo i vidimo kako napreduje. Važno je kako se on oseća, a on je vrlo pozitivan. Videćemo šta će biti. Ne kažem da će biti 100 odsto spreman ili da će biti spreman za utakmicu od početka, da će biti na klupi, ili da neće igrati, ali mi smo vrlo, vrlo pozitivni i zadovoljni njegovim napretkom", rekao je Poketino.

Liverpul je ove sezone pobedio Totenhem rezultatom 2:1 u oba meča u Premijer ligi, a skor između Poketina i Klopa do subote uveče iznosiće 1-4-4.

"Uz finale Svetskog prvenstva, finale Lige šampiona je jedna od najvažnijih utakmica na svetu. To će biti drugačija utakmica i za nju se ne možemo pripremati na osnovu onoga što se dogodilo pre par meseci. Okolnosti su potpuno drugačije. Biće potpuno drugačije i zbog toga se koncentrišemo samo na sebe", naveo je Poketino.

Prethodne nedelje argentinski stručnjak uzburkao je ostrvsku javnost izjavom da će razmisliti o ostanku u Totenhemu ukoliko se ova sezona završi titulom prvaka Evrope.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar