Било је дана кад нисам могао ништа...

. . . ни да се померим, ни да одем у тоалет! Некадашњи леви бек Ливерпула Хозе Енрике испричао своје искуство из 12-месечне борбе с канцером.

Фудбал 28.05.2019 | 11:10
Било је дана кад нисам могао ништа...
Некадашњи дефанзивац Ливерпула Хозе Енрике отворио је душу и испричао детаље из трауматичне борбе с раком коју је имао у протеклих годину дана. Бившем левом беку Црвених и Њукасла констатован је редак тумор на левом оку прошлог маја. После осмочасовне операције којом је тумор уклоњен, као и готово годину дана на интензивној нези укључујући и протонску терпију у Паризу, Енрике је прошлог месеца коначно добио лекарско уверење да је излечен.

У искреној и емотивној исповести за Гардијан, бивши фудбалер Ливерпула се осврнуо на тешких 12 месеци борбе. Једна од пропратних последица операције је та да Хозе Енрике више не може да плаче.

"Током операције коју су ми извели кроз нос, закачили су сузне канале и више не могу да плачем. Око ми више не производи никакву течност, можда тек понека кап се јави на десном, али на овом левом оку где је био тумор нема суза. Штета... Плакање је добро за човека: то је олакшање, али немам више ту могућност. Покушавам, али ништа се не догађа. То је минималан проблем у поређењу са свим осталима, али то је живот", изјавио је Енрике.

Шпанац је испричао и колико је био срећан када су њему и девојици му Ејми лекари саопштили да је дефинитивно излечен.

"Очекивао сам то - машина којом сам се лечио је имала проценат успешности од 95% - али ме је лекарско уверење учинило срећним. Посебно се обрадовала Ејми која је заплакала од среће. Пријало ми је како се бринула о мени, али у неком тренутку постао сам мрзовољан. Било је дана када нисам могао ништа. Нисам могао да се померим, морао сам да сапавам под одређеним углом, нисам могао да одем ни у тоалет. Њој је било најтеже. Она ми је све, већ сам то знао и пре болести, али сада сам потпуно уверен", подвлачи Енрике.

Некадашњи првотимац Ливерпула открио је и колико је дарежљив био његов земљак Алберто Морено који му је у априлу обезбедио карте за утакмицу са Барселоном на Ноу Кампу. Енрике је описао као "спектакуларну" реакцију навијача Ливерпула који су се нашли у Шпанији.

"Певали су ми, грлили ме, питали ме како сам, и нису били навалентни. Ваљда и због свега тога што се десило."

Наравно, Хозе Енрике ће бити и у Мадриду у суботу увече на финалу Лиге шампиона против Тотенхема.

"Овога пута победиће Ливерпул. Он то заслужује", поручио је Хозе Енрике.

Шпанац ће 8. јуна у Хонгконгу одиграти први меч откако га је повреда колена приморала да оконча каријеру 2017. године и то на ревијалном мечу између легенди Ливерпула и Борусије. Биће то лепа прилика за фанове Црвених да поздраве некадашњу "тројку".

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар