Bilo je dana kad nisam mogao ništa...

. . . ni da se pomerim, ni da odem u toalet! Nekadašnji levi bek Liverpula Hoze Enrike ispričao svoje iskustvo iz 12-mesečne borbe s kancerom.

Fudbal 28.05.2019 | 11:10
Bilo je dana kad nisam mogao ništa...
Nekadašnji defanzivac Liverpula Hoze Enrike otvorio je dušu i ispričao detalje iz traumatične borbe s rakom koju je imao u proteklih godinu dana. Bivšem levom beku Crvenih i Njukasla konstatovan je redak tumor na levom oku prošlog maja. Posle osmočasovne operacije kojom je tumor uklonjen, kao i gotovo godinu dana na intenzivnoj nezi uključujući i protonsku terpiju u Parizu, Enrike je prošlog meseca konačno dobio lekarsko uverenje da je izlečen.

U iskrenoj i emotivnoj ispovesti za Gardijan, bivši fudbaler Liverpula se osvrnuo na teških 12 meseci borbe. Jedna od propratnih posledica operacije je ta da Hoze Enrike više ne može da plače.

"Tokom operacije koju su mi izveli kroz nos, zakačili su suzne kanale i više ne mogu da plačem. Oko mi više ne proizvodi nikakvu tečnost, možda tek poneka kap se javi na desnom, ali na ovom levom oku gde je bio tumor nema suza. Šteta... Plakanje je dobro za čoveka: to je olakšanje, ali nemam više tu mogućnost. Pokušavam, ali ništa se ne događa. To je minimalan problem u poređenju sa svim ostalima, ali to je život", izjavio je Enrike.

Španac je ispričao i koliko je bio srećan kada su njemu i devojici mu Ejmi lekari saopštili da je definitivno izlečen.

"Očekivao sam to - mašina kojom sam se lečio je imala procenat uspešnosti od 95% - ali me je lekarsko uverenje učinilo srećnim. Posebno se obradovala Ejmi koja je zaplakala od sreće. Prijalo mi je kako se brinula o meni, ali u nekom trenutku postao sam mrzovoljan. Bilo je dana kada nisam mogao ništa. Nisam mogao da se pomerim, morao sam da sapavam pod određenim uglom, nisam mogao da odem ni u toalet. Njoj je bilo najteže. Ona mi je sve, već sam to znao i pre bolesti, ali sada sam potpuno uveren", podvlači Enrike.

Nekadašnji prvotimac Liverpula otkrio je i koliko je darežljiv bio njegov zemljak Alberto Moreno koji mu je u aprilu obezbedio karte za utakmicu sa Barselonom na Nou Kampu. Enrike je opisao kao "spektakularnu" reakciju navijača Liverpula koji su se našli u Španiji.

"Pevali su mi, grlili me, pitali me kako sam, i nisu bili navalentni. Valjda i zbog svega toga što se desilo."

Naravno, Hoze Enrike će biti i u Madridu u subotu uveče na finalu Lige šampiona protiv Totenhema.

"Ovoga puta pobediće Liverpul. On to zaslužuje", poručio je Hoze Enrike.

Španac će 8. juna u Hongkongu odigrati prvi meč otkako ga je povreda kolena primorala da okonča karijeru 2017. godine i to na revijalnom meču između legendi Liverpula i Borusije. Biće to lepa prilika za fanove Crvenih da pozdrave nekadašnju "trojku".

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar