Лампард на Терија у рату за 270.000.000 евра!

Некадашње иконе Челсија данас по подне на Вемблију одлучују о пласману у Премијер лигу: Лампард је Дербијев менаџер, а Тери Вилин помоћни тренер. Клуб из Бирмингема је у благој предности, али очекујемо тврду утакмицу, можда и нерешен исход после 90 минута.

Фудбал 27.05.2019 | 15:43
Лампард на Терија у рату за 270.000.000 евра!
Астон Вила и Дерби Каунти играју највреднију утакмицу у енглеском фудбалу данас по подне на Вемблију (16.00) у финалу баража за пласман у Премијер лигу. Утакмицу која потенцијално може да донесе победнику чак 270.000.000 евра, велика Астон Вила дочекује као фаворит, али би меч могао лако да буде одлучен тек после пенала, јер обе екипе играју тврдо.

И једни и други доспели су у финални обрачун – један од најзначајних датума у фудбалским календарима на Острву – као две најбоље екипе испод другог места у регуларној сезони. Астон Вила је била пета, Дерби, који води чувени Френк Лампард, шести, али су у полуфиналима победама на гостујућим теренима оверили визе за Вембли.

Вила је, предвођена сјајним тренером Дином Смитом, у две утакмице избацила комшијског ривала ВБА и то на пенале, док је и Дербијев пласман у финале био једнако драматичан. Овнови су после пораза код куће од Лидса у првом мечу од 1:0, славили у реваншу на Еланду са 4:2 уз два гола резервисте Џека Мериотакоји је ушао с клупе.

Много отворених питања на обе стране уочи овог финала.

Да ли ће се сјајни Аксел Туанзебе опоравити до меча и да ли ће тренер Виле Смит посегнути за млађима И бржима у нападу – Конором Харихејном и Андреом Грином – или за провереним ветеранима Гленом Виланом и Албертом Адомом.

Код Дербија је под знаком питања био леви бек Скот Мелоун, а то опет отвара и дилему да ли је преискусни Ешли Кол спреман за 90 или можда чак 120 минута, посебно након информације да није тренирао током недеље због повреде препоне.  Такође, питање је и кога ће Лампард послати у шпиц ако се не опорави на време главни нападач Мартин Вегхорн. Много је дилема...

Астон Вила је прошле године изгубила финале плеј-офа од Фулама на Вемблију, а у њеном тиму је тада играо и Лампардов некадашни саиграч из Челсија Џон Тери, који је сада помоћни тренер, па се очекује и ту занимљив дуел „класића“ са Стамфорда.

Дерби је ове сезоне оба пута изгубио од Астон Виле у регуларном делу првенства. У новембру је било 0:3 на Прајд парку, да би пролетос на Вила Парку Овнови били прегажени са чак 4:0. Не очекујемо сада сличан сценарио, и чини нам се да је убедљива победа било ког ривала немогућа.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар