Lampard na Terija u ratu za 270.000.000 evra!

Nekadašnje ikone Čelsija danas po podne na Vembliju odlučuju o plasmanu u Premijer ligu: Lampard je Derbijev menadžer, a Teri Vilin pomoćni trener. Klub iz Birmingema je u blagoj prednosti, ali očekujemo tvrdu utakmicu, možda i nerešen ishod posle 90 minuta.

Fudbal 27.05.2019 | 15:43
Lampard na Terija u ratu za 270.000.000 evra!
Aston Vila i Derbi Kaunti igraju najvredniju utakmicu u engleskom fudbalu danas po podne na Vembliju (16.00) u finalu baraža za plasman u Premijer ligu. Utakmicu koja potencijalno može da donese pobedniku čak 270.000.000 evra, velika Aston Vila dočekuje kao favorit, ali bi meč mogao lako da bude odlučen tek posle penala, jer obe ekipe igraju tvrdo.

I jedni i drugi dospeli su u finalni obračun – jedan od najznačajnih datuma u fudbalskim kalendarima na Ostrvu – kao dve najbolje ekipe ispod drugog mesta u regularnoj sezoni. Aston Vila je bila peta, Derbi, koji vodi čuveni Frenk Lampard, šesti, ali su u polufinalima pobedama na gostujućim terenima overili vize za Vembli.

Vila je, predvođena sjajnim trenerom Dinom Smitom, u dve utakmice izbacila komšijskog rivala VBA i to na penale, dok je i Derbijev plasman u finale bio jednako dramatičan. Ovnovi su posle poraza kod kuće od Lidsa u prvom meču od 1:0, slavili u revanšu na Elandu sa 4:2 uz dva gola rezerviste Džeka Meriotakoji je ušao s klupe.

Mnogo otvorenih pitanja na obe strane uoči ovog finala.

Da li će se sjajni Aksel Tuanzebe oporaviti do meča i da li će trener Vile Smit posegnuti za mlađima I bržima u napadu – Konorom Harihejnom i Andreom Grinom – ili za proverenim veteranima Glenom Vilanom i Albertom Adomom.

Kod Derbija je pod znakom pitanja bio levi bek Skot Meloun, a to opet otvara i dilemu da li je preiskusni Ešli Kol spreman za 90 ili možda čak 120 minuta, posebno nakon informacije da nije trenirao tokom nedelje zbog povrede prepone.  Takođe, pitanje je i koga će Lampard poslati u špic ako se ne oporavi na vreme glavni napadač Martin Veghorn. Mnogo je dilema...

Aston Vila je prošle godine izgubila finale plej-ofa od Fulama na Vembliju, a u njenom timu je tada igrao i Lampardov nekadašni saigrač iz Čelsija Džon Teri, koji je sada pomoćni trener, pa se očekuje i tu zanimljiv duel „klasića“ sa Stamforda.

Derbi je ove sezone oba puta izgubio od Aston Vile u regularnom delu prvenstva. U novembru je bilo 0:3 na Prajd parku, da bi proletos na Vila Parku Ovnovi bili pregaženi sa čak 4:0. Ne očekujemo sada sličan scenario, i čini nam se da je ubedljiva pobeda bilo kog rivala nemoguća.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar