Видео: Рим је поново плакао...

Од Ромине публике опростио се легендарни Данијеле де Роси! Рим је плакао за својим гладијатором! Било је тешко задржати сузе синоћ на "Олимпику" пошто се од фудбала опростио највећи "романсита" кога можете да се сетите.

Фудбал 27.05.2019 | 15:05
Видео: Рим је поново плакао...
Драматична завршница италијанског првенства бацила је у други план и фантастичан опроштај Ромине публике од Данијелеа де Росија.

Капитен Вучице, који је у тој улози заменио легендарног Франческа Тотија, вечерас је против Парме одиграо последњи меч за Римљане у каријери. У клубу у којем је одрастао провео је 18 сезона и одиграо 615 утакмица у свим такмичењима. Током каријере је био највећи пријатељ свог идола Франческа Тотија, који није крио емоције због одласка свог наследника у Роми.

Подсетимо, Де Роси је одлучио да оде из клуба након што су му челници Роме саопштили да више није потребан клуб као играч. Понуђена му је директорска функција, али је он одбио уз образложење да себе још увек види као играча.



Само две године након што су се опростили од "Принца Рима", навијачи Роме испратили су још једну легенду свог клуба у заслужену, мада и превремену, пензију.

Данијеле де Роси (35) одиграо је синоћ против Парме (2:1) на "Олимпику" последње минуте у дресу Роме и заслужио овације навијача када га је тренер Клаудио Ранијери "извео" из игре у 82. минуту, а сатим и сам заплакао.

Емоције су биле на врхунцу док је борбени везиста правио "почасни круг" око атлетске стазе римског стадиона уз песму навијача посвећену само њему.

"Ти си нас представљао на терену 18 година... Од данас, Сурва суд ће заувек представљати тебе. Ми смо сви ДДР", писало је на једном транспаренту навијача Роме који су Данијелеа заволели од првог уклизавања у дресу "вучице".

Посебну подршку најватренијем "романисти" кога можете да се сетите пружио је и Франческо Тоти, који добро зна како је чувати сузе пред пуним трибинама и трчати почасни круг...

Данијеле де Роси је стасао у омладинској школи Роме и дебитовао за вољени клуб још 2001. године, тако да га није "закачило" да освоји Серију А, али јесте зато два Купа Италије (2006/07 и 2007/08) уз један Суперкуп (2007). 

Наравно, био је и првак света са Италијом 2006. године. 

Де Роси је за 18 година у Роми одиграо 615 утакмица и постигао 63 гола, али ће се више памтити по својој пасији и срчаности за "вучицу", рекли би "ишао је главом, где други не би ногом".

Ипак, Рома га је на крају помало и изневерила јер није желела да продужи уговор с њим и понудила му је диреткорско место, на шта је он рекао да би као директор прво себи понудио нову сарадњу. Није желео да игра ни за један други тим на свету, али би га можда понуда Боке Јуниорс натерала да се предомисли...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар