Video: Rim je ponovo plakao...

Od Romine publike oprostio se legendarni Danijele de Rosi! Rim je plakao za svojim gladijatorom! Bilo je teško zadržati suze sinoć na "Olimpiku" pošto se od fudbala oprostio najveći "romansita" koga možete da se setite.

Fudbal 27.05.2019 | 15:05
Video: Rim je ponovo plakao...
Dramatična završnica italijanskog prvenstva bacila je u drugi plan i fantastičan oproštaj Romine publike od Danijelea de Rosija.

Kapiten Vučice, koji je u toj ulozi zamenio legendarnog Frančeska Totija, večeras je protiv Parme odigrao poslednji meč za Rimljane u karijeri. U klubu u kojem je odrastao proveo je 18 sezona i odigrao 615 utakmica u svim takmičenjima. Tokom karijere je bio najveći prijatelj svog idola Frančeska Totija, koji nije krio emocije zbog odlaska svog naslednika u Romi.

Podsetimo, De Rosi je odlučio da ode iz kluba nakon što su mu čelnici Rome saopštili da više nije potreban klub kao igrač. Ponuđena mu je direktorska funkcija, ali je on odbio uz obrazloženje da sebe još uvek vidi kao igrača.



Samo dve godine nakon što su se oprostili od "Princa Rima", navijači Rome ispratili su još jednu legendu svog kluba u zasluženu, mada i prevremenu, penziju.

Danijele de Rosi (35) odigrao je sinoć protiv Parme (2:1) na "Olimpiku" poslednje minute u dresu Rome i zaslužio ovacije navijača kada ga je trener Klaudio Ranijeri "izveo" iz igre u 82. minutu, a satim i sam zaplakao.

Emocije su bile na vrhuncu dok je borbeni vezista pravio "počasni krug" oko atletske staze rimskog stadiona uz pesmu navijača posvećenu samo njemu.

"Ti si nas predstavljao na terenu 18 godina... Od danas, Surva sud će zauvek predstavljati tebe. Mi smo svi DDR", pisalo je na jednom transparentu navijača Rome koji su Danijelea zavoleli od prvog uklizavanja u dresu "vučice".

Posebnu podršku najvatrenijem "romanisti" koga možete da se setite pružio je i Frančesko Toti, koji dobro zna kako je čuvati suze pred punim tribinama i trčati počasni krug...

Danijele de Rosi je stasao u omladinskoj školi Rome i debitovao za voljeni klub još 2001. godine, tako da ga nije "zakačilo" da osvoji Seriju A, ali jeste zato dva Kupa Italije (2006/07 i 2007/08) uz jedan Superkup (2007). 

Naravno, bio je i prvak sveta sa Italijom 2006. godine. 

De Rosi je za 18 godina u Romi odigrao 615 utakmica i postigao 63 gola, ali će se više pamtiti po svojoj pasiji i srčanosti za "vučicu", rekli bi "išao je glavom, gde drugi ne bi nogom".

Ipak, Roma ga je na kraju pomalo i izneverila jer nije želela da produži ugovor s njim i ponudila mu je diretkorsko mesto, na šta je on rekao da bi kao direktor prvo sebi ponudio novu saradnju. Nije želeo da igra ni za jedan drugi tim na svetu, ali bi ga možda ponuda Boke Juniors naterala da se predomisli...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar