РГ, Србија - САД 2:1! Филип и Кецман у ИИ колу, испала Ивана!

Српски тенисери Филип Крајиновић и Миомир Кецмановић пласирали су се у друго коло Ролан Гароса.  Крајиновић "нокаутирао" Тијафоа у петом сету! Филип Крајиновић пласирао се у друго коло Ролан Гароса.  Кецмановић до друге рунде после преокрета! Миомир Кецмановић пласирао се у друго коло Ролан Гароса после велике борбе.  Јоровићева спасла 6 меч лопти, али није избегла пораз! Наша тенисерка Ивана Јоровић елиминисана је у првом колу Ролан Гароса.

Тенис 27.05.2019 | 14:46
РГ, Србија - САД 2:1! Филип и Кецман у ИИ колу, испала Ивана!
Они су на старту другог Гренд слема сезона добили трочасовне маратоне против двојице Американаца са по 3-2.

Прво је Крајиновић савладао Франсиса Тијафоа са 6:2, 4:6, 6:3, 3:6, 6:0, а затим је Кецмановић после два преокрета "сломио" Денис Кудлу са 6:0, 6:7 (7), 5:7, 6:3, 6:4.

Крајиновић ће у другом колу играти са бољим из дуела између Шпанца Роберта Карбаљеса Баена и квалификанта Александра Милера из Француске.

С друге стране, Кецмановића чека дуел са сјајним Белгијанцем Давидом Гофаном, 27. фаворитом турнира.

Нажалост, у међувремену је са РГ елиминисана Ивана Јоровић. Част САД у српско-америчким сусретима у Паризу спасла је Џенифер Брејди са 7:6 (5, 4:6, 7:5.

Српски тенисер добио је у пет сетова Американца Френсиса Тијафоа – 6:2, 4:6, 6:3, 3:6, 6:0.

У мечу који су обележиле бројне осцилације обојице тенисера, Крајиновић је нокаутирао ривала импресивном игром у петом сету у којем није изгубио ниједан гем.

У наредном колу наш тенисер ће играти са бољим из дуела између Шпанца Роберта Карбаљеса Баена и Француза Александра Милера.

Крајиновић је сјајно отворио меч и одмах направио брејк, који је капитализовао за 3:0. Тијафо се тек тада буди и осваја наредне сервис гемове, али након што је пропустио две шансе да врати брејк на 2:4, предаје се и Србин новим брејком решава сет за 6:2.

Уследила је неизвесна борба у другом, а први концентрацију губи Крајиновић. Тијафо не користи две брејк прилике, али наставља да контролише ритам па већ на наредним сервис-гему Крајиновића добија нову шансу, коју овај пут користи и тај брејк претвара у 4:2.

Крајиновић не успева да му узврати у наставку сета, па Американац са 6:4 поравнава резултат у сетовима. У истом ритму се играло у трећем сету, с тим што су тенисери били знатно сигурнији на сервис.

Након шест гемова без узбуђења, Тијафо напада сервис Крајиновића, који одолева и спасава две брејк шансе, а онда користи моментум и већ у наредном гему одузима сервис Американцу који капитализује и са 6:3 враћа вођство у сетовима.

Међутим, Крајиновић губи концентрацију на паузи, па Тијафо прави брејк одмах на старту четвртог сета и стиже до 3:0. Српски тенисер није имао одговор на дефанзиву Американца, који на крају користи пету сет лопту и са 6:3 поравнава на 2-2.

Очекивала се жестока борба у петом сету, али је Крајиновић у њему буквално "помео" ривала. Одмах прави брејк који сигурним сервисом претвара у 3:0, што је потпуно избацило Тијафоа из ритма, а Србин се не повлачи у дефанзиву већ наставља да га "гази" и са још два брејка стиже до импресивних 6:0 и коначне победе.

Кецмановић до друге рунде после преокрета! Миомир Кецмановић пласирао се у друго коло Ролан Гароса после велике борбе.

Српски тенисер је на дебију на Ролан Гаросу славио након маратона - 6:0, 6:7, (7:9), 5:7, 6:3, 6:4.

Кецмановић је храбро почео и шокирао ривала добивши први сет "са нулом", након чега је далеко искуснији Кудла променио приступ.

Он је у наставку преузео вођство, пошто је решио два сета у своју корист (2:1), али млађани Кецмановић се није усплашио и устукнуо.

У четвртом сету му је био довољан један брејк да стигне до изједначења, а у петом је показао и менталну снагу, пошто је после вођства ривала (4:2) направио преокрет и са четири гема у низу остварио први тријумф у каријери у Паризу.

Кецмановић ће у наредном колу одмерити снагу са Давидом Гофаном, 27. носиоцем на Ролан Гаросу, који је на старту убедљиво савладао Рикардаса Беранкиса (6:0, 6:2, 6:2).

Кецмановићу ће то бити први дуел у каријери против Белгијанца, тренутно 29. играча са АТП листе.

Јоровићева спасла 6 меч лопти, али није избегла пораз! Наша тенисерка Ивана Јоровић елиминисана је у првом колу Ролан Гароса.

Боља од Српкиње била је Џенифер Брејди са 7:6 (5), 4:6, 7:5.

Меч је почео у недељу али је прекинут због мрака после другог сета.

Јоровићева у понедељак одлично улази у дуел и стиже до три брејк лопте у трећем гему, али их не користи.

Уследио је период игре у којем су обе тенисерке с лакоћом освајале своје сервис-гемове, па је владао егал до десетог гема.

Тада Јоровићева губи ритам, што Американка користи и угрожава јој сервис.

Стиже до три брејк-меч лопте, али Ивана спасава све три и преокреће за изједначење на 5:5.

Брејди без већих проблема добија наредни гем, а потом опет напада сервис српске тенисерке.

Јоровићева опет спасава три меч лопте, али овај пут не успева да преокрене моментум, Американка стиже и до четврте, коју коначно користи и добија меч.

Брејди, 80. играчица света, у наредном колу ће се борити са Полоном Херцог, која је елиминисала 32. носитељку Аликсандру Саснович после преокрета са 4:6, 6:2, 8:6.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар