RG, Srbija - SAD 2:1! Filip i Kecman u II kolu, ispala Ivana!

Srpski teniseri Filip Krajinović i Miomir Kecmanović plasirali su se u drugo kolo Rolan Garosa.  Krajinović "nokautirao" Tijafoa u petom setu! Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa.  Kecmanović do druge runde posle preokreta! Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa posle velike borbe.  Jorovićeva spasla 6 meč lopti, ali nije izbegla poraz! Naša teniserka Ivana Jorović eliminisana je u prvom kolu Rolan Garosa.

Tenis 27.05.2019 | 14:46
RG, Srbija - SAD 2:1! Filip i Kecman u II kolu, ispala Ivana!
Oni su na startu drugog Grend slema sezona dobili tročasovne maratone protiv dvojice Amerikanaca sa po 3-2.

Prvo je Krajinović savladao Fransisa Tijafoa sa 6:2, 4:6, 6:3, 3:6, 6:0, a zatim je Kecmanović posle dva preokreta "slomio" Denis Kudlu sa 6:0, 6:7 (7), 5:7, 6:3, 6:4.

Krajinović će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela između Španca Roberta Karbaljesa Baena i kvalifikanta Aleksandra Milera iz Francuske.

S druge strane, Kecmanovića čeka duel sa sjajnim Belgijancem Davidom Gofanom, 27. favoritom turnira.

Nažalost, u međuvremenu je sa RG eliminisana Ivana Jorović. Čast SAD u srpsko-američkim susretima u Parizu spasla je Dženifer Brejdi sa 7:6 (5, 4:6, 7:5.

Srpski teniser dobio je u pet setova Amerikanca Frensisa Tijafoa – 6:2, 4:6, 6:3, 3:6, 6:0.

U meču koji su obeležile brojne oscilacije obojice tenisera, Krajinović je nokautirao rivala impresivnom igrom u petom setu u kojem nije izgubio nijedan gem.

U narednom kolu naš teniser će igrati sa boljim iz duela između Španca Roberta Karbaljesa Baena i Francuza Aleksandra Milera.

Krajinović je sjajno otvorio meč i odmah napravio brejk, koji je kapitalizovao za 3:0. Tijafo se tek tada budi i osvaja naredne servis gemove, ali nakon što je propustio dve šanse da vrati brejk na 2:4, predaje se i Srbin novim brejkom rešava set za 6:2.

Usledila je neizvesna borba u drugom, a prvi koncentraciju gubi Krajinović. Tijafo ne koristi dve brejk prilike, ali nastavlja da kontroliše ritam pa već na narednim servis-gemu Krajinovića dobija novu šansu, koju ovaj put koristi i taj brejk pretvara u 4:2.

Krajinović ne uspeva da mu uzvrati u nastavku seta, pa Amerikanac sa 6:4 poravnava rezultat u setovima. U istom ritmu se igralo u trećem setu, s tim što su teniseri bili znatno sigurniji na servis.

Nakon šest gemova bez uzbuđenja, Tijafo napada servis Krajinovića, koji odoleva i spasava dve brejk šanse, a onda koristi momentum i već u narednom gemu oduzima servis Amerikancu koji kapitalizuje i sa 6:3 vraća vođstvo u setovima.

Međutim, Krajinović gubi koncentraciju na pauzi, pa Tijafo pravi brejk odmah na startu četvrtog seta i stiže do 3:0. Srpski teniser nije imao odgovor na defanzivu Amerikanca, koji na kraju koristi petu set loptu i sa 6:3 poravnava na 2-2.

Očekivala se žestoka borba u petom setu, ali je Krajinović u njemu bukvalno "pomeo" rivala. Odmah pravi brejk koji sigurnim servisom pretvara u 3:0, što je potpuno izbacilo Tijafoa iz ritma, a Srbin se ne povlači u defanzivu već nastavlja da ga "gazi" i sa još dva brejka stiže do impresivnih 6:0 i konačne pobede.

Kecmanović do druge runde posle preokreta! Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa posle velike borbe.

Srpski teniser je na debiju na Rolan Garosu slavio nakon maratona - 6:0, 6:7, (7:9), 5:7, 6:3, 6:4.

Kecmanović je hrabro počeo i šokirao rivala dobivši prvi set "sa nulom", nakon čega je daleko iskusniji Kudla promenio pristup.

On je u nastavku preuzeo vođstvo, pošto je rešio dva seta u svoju korist (2:1), ali mlađani Kecmanović se nije usplašio i ustuknuo.

U četvrtom setu mu je bio dovoljan jedan brejk da stigne do izjednačenja, a u petom je pokazao i mentalnu snagu, pošto je posle vođstva rivala (4:2) napravio preokret i sa četiri gema u nizu ostvario prvi trijumf u karijeri u Parizu.

Kecmanović će u narednom kolu odmeriti snagu sa Davidom Gofanom, 27. nosiocem na Rolan Garosu, koji je na startu ubedljivo savladao Rikardasa Berankisa (6:0, 6:2, 6:2).

Kecmanoviću će to biti prvi duel u karijeri protiv Belgijanca, trenutno 29. igrača sa ATP liste.

Jorovićeva spasla 6 meč lopti, ali nije izbegla poraz! Naša teniserka Ivana Jorović eliminisana je u prvom kolu Rolan Garosa.

Bolja od Srpkinje bila je Dženifer Brejdi sa 7:6 (5), 4:6, 7:5.

Meč je počeo u nedelju ali je prekinut zbog mraka posle drugog seta.

Jorovićeva u ponedeljak odlično ulazi u duel i stiže do tri brejk lopte u trećem gemu, ali ih ne koristi.

Usledio je period igre u kojem su obe teniserke s lakoćom osvajale svoje servis-gemove, pa je vladao egal do desetog gema.

Tada Jorovićeva gubi ritam, što Amerikanka koristi i ugrožava joj servis.

Stiže do tri brejk-meč lopte, ali Ivana spasava sve tri i preokreće za izjednačenje na 5:5.

Brejdi bez većih problema dobija naredni gem, a potom opet napada servis srpske teniserke.

Jorovićeva opet spasava tri meč lopte, ali ovaj put ne uspeva da preokrene momentum, Amerikanka stiže i do četvrte, koju konačno koristi i dobija meč.

Brejdi, 80. igračica sveta, u narednom kolu će se boriti sa Polonom Hercog, koja je eliminisala 32. nositeljku Aliksandru Sasnovič posle preokreta sa 4:6, 6:2, 8:6.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar