"Желиш да живиш, настави даље"

Јога инструкторка Аманда Елер (35) која је спасена из шума на Хавајима након двије недјеље потраге, објавила је снимак на свом Фејсбук профилу у којем је објаснила како је изгледала њена борба да стигне до цивилизације. Како је рекла, било је тренутака када је жељела да одустане и када је мислила да нема снаге, али је изабрала живот.

Свијет 27.05.2019 | 12:23
"Желиш да живиш, настави даље"
– Посљедњих 17 дана мог живота били су најтежи дани. То је било јако важно спируално путовање за мене. Било је тренутака када сам била јако уплашена и када сам жељела да одустанем, али када сам дошла у ситуацију да бирам између живота и смрти, изабрала сам живот – рекла је у снимку који је снимила у болничкој соби.

Како је објаснила, водила се интуицијом.

– Жељела сам да се вратим путем којим сам дошла, али ме је интуиција водила у другом правцу. Ја имам јаку интуицију. Рекла сам себи: “Мој аутомобил је у овом правцу и наставићу тим правцем све док не стигнем до њега”. Чула сам глас који ми је говорио: “Ако желиш да живиш, настави даље” – објаснила је.

Све вријеме заправо улазила је дуже у џунглу. Али то није био једини проблем. Била је све мршавија и мршавија, толико да је чак и сама почела да сумња да ће преживјети. Проблеми су се само низали – доживјела је озбиљне опекотине од сунца, сломила је ногу након што је пала са шест метара висине, изгубила је обућу…..Како је рекла, преживјела је зато што је јела мољце.



Све то вријеме њена породица чекала је вијести о њој. Нису жељели да губе наду да ће је ипак пронаћи, па су понудили награду од 10.000 долара за било какве информације које би помогле да Аманда буде пронађена. Поменуту суму подигли су на 50.000 долара, чекајући и даље вијести. Када је телефон коначно зазвонио, њен отац помислио је да се неко шали са њим.

 – Почињали смо да губимо наду. Када су ме позвали, прво сам помислио да се неко шали са мном, готово да нисам могао да вјерујем. Тај терен је невјероватан. У тим шумама је јако лако изгубити се. Она је спавала у јазбини дивљих свиња и покривала се папратима, практично било чим што би јој пало под руке – рекао је њен отац Џон. 



Аманда Елер отишла је 9. маја да шета по шуми на хавајском острву Мауи и нестала. Шума је пуна пећина, јама и ровова, а 60 спасилаца данима је трагало за њом и на тлу и из ваздуха.

Она се изгубила у подручју Близаначких водопада, између два слапа дубоко доле у кориту потока. Откривена је у петак када су је запазили из хеликоптера и брзо је пребачена у болницу. Хавијер Кантелопс, један од спасилаца, рекао је да је Аманда ходала боса у кориту, машући им рукама.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар