Зашто устајемо мрзовољни и које су последице тога?

Устајете мрзовољни и остајете такви читав дан, а не знате прави разлог таквог стања. . .

Здравље 27.05.2019 | 11:09
Зашто устајемо мрзовољни и које су последице тога?
Узрок за мрзовољу највероватније постоји, само треба открити грешке којих често нисмо ни свесни, поручују стручњаци.

- Буђење у мраку, брзи одлазак под туш, а потом на посао, без контакта са светлошћу, несвесно утиче на расположење већине људи. Особе које светлост осете тек по подне лоше су воље и имају већи индекс телесне масе, сматрају научници.

Излагање сунцу у преподневним сатима је незаменљиво. Само пола сата јутарњег светла довољно је за подешавање унутрашњег сата и регулисање нивоа енергије, апетита и метаболизма. Зато, приликом јутарњег буђења, прво подигните ролетне, отворите прозор и макар накратко уживајте у сунцу.

- Недовољна количина воде након буђења такође доводи до лошег расположења, збрканости у глави и осећаја преморености током дана. Али зато довољно унете воде ствара осећај среће, енергичности, брзине, чврстине.

Да бисте били спремни за све дневне изазове, у првом сату након буђења попијте три чаше воде, поручују британски истраживачи.

- Прескакање доручка може да изазове набуситост и магловито понашање током дана. Мушкарци који доручкују пре одласка на посао су расположенији, ефектније и брже завршавају дневне обавезе, показала су истраживања.

Здрав доручак комбинован од протеина и угљених хидрата веома је важан за мозак, који на овај начин добија довољно енергије за нормално функционисање током дана.

Б 92
фото:интернет

 
 

Коментари / 0

Оставите коментар