Цонга: Новак, Рафа и Роџер су исти!

Француски тенисер Жо Вилфред Цонга игра по 11. пут на Ролан Гаросу.

Тенис 27.05.2019 | 09:03
Цонга: Новак, Рафа и Роџер су исти!
Француз је прошле године имао великих проблема са повредама, ове године се постепено враћа у форму и тренутно је на 85. месту.

У 2019. је освојио пехар на турниру уј Монпељеу, а има и полуфинале у Маракешу. На Мастерсу у Риму поражен је већ на старту, а у Паризу му је противник у првом колу Петер Гојовчик из Немачке.

Цонгу су питали да упореди Новака Ђоковића, од ког је изгубио ове сезоне на Аустралијан Опену са Рафаелом Надалом и Роџером Федерером.

Француз, који је више пута у каријери истицао да му је "Ђоковић упропастио каријеру" (скор 17-6 за Новака), рекао је да су му чланове "велике тројке" готово исти!

"Какве су разлике између Новака, Рафе и Роџера? Мени су сви исти! Не бих да кренемо у причу о таленту, јер шта је то уопште? Рад и таленат, они све то имају. Без обзира на повреде, увек се враћају јачи", каже Цонга.

Он каже да је импресиониран још неким квалитетима великих тениских шампиона.

"Имају ту сјајну способност да се увек прилагоде околностима. Увек налазе решења, ништа се од њих не може сакрити. Посматрајући ствари из овог угла, буквално су исти. На крају, имају различите, али невероватне физичке способности. Роџер има експлозивност, Новак јединствену флексибилност, а Рафа све, брзину, издржљивост и снагу", закључио је Цонга.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар