Conga: Novak, Rafa i Rodžer su isti!

Francuski teniser Žo Vilfred Conga igra po 11. put na Rolan Garosu.

Tenis 27.05.2019 | 09:03
Conga: Novak, Rafa i Rodžer su isti!
Francuz je prošle godine imao velikih problema sa povredama, ove godine se postepeno vraća u formu i trenutno je na 85. mestu.

U 2019. je osvojio pehar na turniru uj Monpeljeu, a ima i polufinale u Marakešu. Na Mastersu u Rimu poražen je već na startu, a u Parizu mu je protivnik u prvom kolu Peter Gojovčik iz Nemačke.

Congu su pitali da uporedi Novaka Đokovića, od kog je izgubio ove sezone na Australijan Openu sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Francuz, koji je više puta u karijeri isticao da mu je "Đoković upropastio karijeru" (skor 17-6 za Novaka), rekao je da su mu članove "velike trojke" gotovo isti!

"Kakve su razlike između Novaka, Rafe i Rodžera? Meni su svi isti! Ne bih da krenemo u priču o talentu, jer šta je to uopšte? Rad i talenat, oni sve to imaju. Bez obzira na povrede, uvek se vraćaju jači", kaže Conga.

On kaže da je impresioniran još nekim kvalitetima velikih teniskih šampiona.

"Imaju tu sjajnu sposobnost da se uvek prilagode okolnostima. Uvek nalaze rešenja, ništa se od njih ne može sakriti. Posmatrajući stvari iz ovog ugla, bukvalno su isti. Na kraju, imaju različite, ali neverovatne fizičke sposobnosti. Rodžer ima eksplozivnost, Novak jedinstvenu fleksibilnost, a Rafa sve, brzinu, izdržljivost i snagu", zaključio je Conga.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar