Легенде Јунајтеда и Бајерна - 20 година од ОНОГ финала!

Једна од најузбудљивијих утакмица финала Лиге шампиона одиграна је на данашњи дан 1999. године, а Манчестер јунајтед је славио захваљујући головима у надокнади времена. Тим поводом су Бајернове легенде биле на Олд Трафорду. . .

Фудбал 26.05.2019 | 22:40
Легенде Јунајтеда и Бајерна - 20 година од ОНОГ финала!
Какве фудбалске громаде овог поподнева на "Олд Трафорду"!

Легендарни играчи Манчестер јунајтеда и Бајерна састали су се на двадесетогодишњицу финала Лиге шампиона из 1999. године, једног од најбољих у историји овог такмичења, које је решено у корист "црвених ђавола" захваљући преокрету у надокнади времена.

Бајерн је голом Баслера водио на "Ноу Кампу" од 6. до 91. минута када је погодио Шерингем за изједначење, да би Солскјер у 93. минуту донео "ушати" пехар Јунајтеду.

У сезони 1998/99 освојена је "трипла круну", то је вероватно најуспешнија година за Манчестер јунајтед, а "старе куке" су садашњим играчима овог клуба показале како се игра фудбал и у ветеранским годинама - после лоше сезоне за "црвене ђаволе" и шестог места у Премијер лиги.

Резултат је био у другом плану, али вреди истаћи да је Јунајтед победио Бајерн убедљиво (5:0) уз голове Солскјера, Јорка, Бата, Сахе и Бекама.

Тим из Манчестера је са клупе наравно предводио легендарни менаџер Сер Алекс Фергусон, који је у пензији већ шест година, а осим поменутих стрелаца, за домећ су играли још и Шмајхел, Гари Невил, Стам, Јонсен, Ирвајн, Сколс, Бломквист, Кол, Пилкингтон, Ван дер Гоу, Берг, Браун, Меј, Силвестр, Грининг, Поборски и Шерингем.

Када је у питању Бајерн, за њих су, између осталог, играли Бут, Бабел, Куфур, Аугенталер, Ван Бујтен, Демикелис, Матеус, Макај, Елбер, Ефенберг, Зе Роберто, Олић...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар